Băutorii fideli de cafea nu își pot începe diminețile fără o cană zdravănă de licoare magică, pentru a se asigura de faptul că vor avea parte de o zi bună și productivă. Bineînțeles, gustul cafelei variază în funcție de mai mulți factori. Iată cum poți prepara cafeaua perfectă, în doar câțiva pași.
Pentru ca tu să savurezi cafeaua perfectă, cu un gust desăvârșit, specialiștii te sfătuiesc să ții cont de anumite sfaturi. În primul rând, este important să fierbi cafeaua în apă curată.
Experții te sfătuiesc să folosești întotdeauna apă plată îmbuteliată, atunci când pui cafeaua la fiert, nu cea de la robinet, deoarece cea din urmă va influența gustul licorii.
În altă ordine de idei, trebuie să ai grijă la ce temperatură prepari cafeaua. În cazul în care vrei să savurezi o ceașcă de cafea turcească, ține minte faptul că aceasta se prepară la ibric, la foc mic. Deși procesul va dura mai mult, gustul va merita toți banii.
De asemenea, nu uita să folosești ibricul ideal. Recipientul trebuie să aibă un fund larg și o gură de 2 ori mai îngustă, pentru ca băutura să se înfierbânte cât mai repede. Grosimea pereților ibricului trebuie să se încadrez, și ei, în anumite standarde, adică cel puțin 1,5 mm.
Experții în prepararea cafelei știu că băutura perfectă conține puțină sare. Da, ai citit bine. Toarnă câteva firicele de sare în ibricul de cafea, pentru a-i da licorii un plus de aromă.
De asemenea, dacă dorești să savurezi cafeaua cu zahăr, scorțișoară și alte mirodenii, sfatul specialiștilor este să le amesteci împreună, înainte de a le turna în apa în care fierbe cafeaua.
Pentru început, înainte de a turna cafeaua în ibric, vei adăuga componenetele uscate, precum zahărul, sarea și condimentele în ibric. Apoi, vei turna jumătate din apă la temperatura camerei.
Mai departe, vei turna cealaltă cantitate de apă, în care vei dizolva în prealabil componentele lichide, precum mierea și laptele. Trebuie să ții cont de faptul că este important să rămână spațiu în ibric, pentru ca băutura să nu dea pe afară, atunci când se va ridica spuma.
Ibricul se ține la foc mic timp de un minut, apoi se amestecă ingredientele. Specialiștii te sfătuiesc să nu lași cafeaua până începe să clocotească sau să dispară spuma.
Vei putea turna cafeaua în cești, după ce spuma începe să se ridice. După 2 – 3 minute, vei putea savura licoarea semi-fierbinte. Merge de minune dacă este consumată cu o plăcintă sau biscuiți.