La ce temperatură se bea cafeaua, de fapt. Greşeala care te poate îmbolnăvi

La ce temperatură se bea cafeaua, de fapt. Greşeala care te poate îmbolnăvi
La ce temperatură se bea cafeaua, de fapt. Aspectul de care trebuie neapărat să ții cont, dacă nu vrei să te îmbolnăvești.

Mulți dintre noi nu începem ziua de muncă decât după ce am savurat o cană de cafea fierbinte. Efectele sale asupra sănătății sunt amplu discutate de către specialiștii din domeniul sănătății. Știm că această băutură este bogată în antioxidanți și este asociată cu un risc redus de dezvoltare a anumitor boli. Însă te-ai gândit vreodată la ce temperatură se bea cafeaua, de fapt?

Pericolele ascunse ale cafelei

În ciuda tuturor teoriilor despre cafea, există atât aspecte pozitive, cât și negative în cazul consumului acestei băuturi. Știm cu toții că ingredientul principal din cafea este cofeina. Aceasta poate fi privită ca un stimulent care poate cauza probleme de sănătate în cazul unora dintre consumatori.

Pentru majoritatea, nu este o problemă consumarea a până la 400 de mg de cofeină pe zi. Însă în cazul unor consumatori mai sensibili, există riscul dezvoltării anumitor boli care pun organismul în pericol. Te poți confrunta cu afecțiuni de sănătate mai ales dacă întreci limita menționată mai sus.

Persoanele afectate de consumul de cofeină pot să prezinte neliniște, tremurături, insomnii, dureri de cap, amețeli, ritm cardiac accelerat, deshidratare, inclusiv anxietate. Toate aceste stări se agravează dacă ești dependent de cafea.

Există unele boli care sunt agravate și de felul în care este consumată cafeaua în sine. De exemplu, dacă bei cafea la o temperatură prea ridicată, riști să dezvolți cancer esofagian, spun medicii. Te-ai întrebat vreodată la ce temperatură se servește cafeaua, de fapt? Dacă nu, află în rândurile de mai jos cât de caldă trebuie să fie băutura pe care o consumi.

La ce temperatură se bea cafeaua

În urma mai multor studii efectuate pe consumatorii de cafea, oamenii de știință au atras atenția cu privire la temperatura pe care o prezintă această băutură la momentul în care este servită. Cafeaua trebuie băută dacă are o temperatură cuprinsă între 70 și 80 de grade Celsius.

Desigur, nu este o problemă dacă bei cafeaua în stare rece. De altfel, mulți specialiști din domeniul sănătății preferă să bea cafeaua rece dimineața, potrivit medlifeplus. Însă problemele se agravează dacă bei, zilnic, cafea foarte fierbinte. Acest lucru poate să declanșeze apariția unor boli cu care este dificil de luptat.

Antreprenorul George Howell, care a fondat George Howell Coffee, este de părere că o cafea potrivită trebuie servită la o temperatură de 54 de grade Celsius. Pentru noi, s-ar putea ca aceasta să fie prea rece. Producătorii din domeniu spun, însă, că această temperatură favorizează cele mai subtile arome ale cafelei.