Cartofii noi se curăță rapid cu acest truc genial. Așa făceau bunicile noastre de la țară

Cartofii noi se curăță rapid cu acest truc genial. Așa făceau bunicile noastre de la țară
Cum sa cureti cartofii noi de coaja in timp record.

Cartofii noi sunt așteptați de toată lumea la începutul sezonului cald. Au un gust mai dulce și mult mai proaspăt, față de cei pe care îi consumăm peste an. Cartofii noi sunt o idee mai mici și au avantajul de a fi preparați întregi.

Cum să cureți mai ușor cartofii noi

Chiar dacă au coaja mai subțire, cartofii noi se curăță mai greu decât cartofii maturi, iar de cele mai multe ori vei avea nevoie de puțin mai mult timp. Poate fi un dezavantaj dacă nu ai timp sau dacă ești mereu pe fugă, însă existe diferite metode care te vor ajuta în acest sens.

Cel mai importat, și primul pas, este să cureți foarte bine cartofii noi înainte de a în decoji. De asemenea, cantitatea de apă pe care o vei folosi trebuie să fie una generoasă. O metodă simplă și la îndemna oricui atunci când vrei să scapi de coaja cartofilor noi mai repede este folosirea unui burete de vase.

Trebuie să folosești partea abrazivă a buretelui sub un jet de apă, astfel încât să grăbești puțin întreg procesul. Același lucru îl poți face și cu buretele de sârme. Este bine să folosești și o sită pentru scurgere, dacă nu vrei să te alegi cu o chiuvetă înfundată.

Sarea de masă te poate ajuta să decojești cartofii mai ușor

Sarea de masă sau sarea grunjoasă, cea pe care, de regulă, o folosești la murături, te poate ajuta dacă vrei să cureți cartofii noi mai ușor. Va trebui să freci cartofii cu sare și să îi cureți foarte bine cu apă, astfel încât să nu rămână deloc reziduuri.

Această metodă este destul de veche. Probabil unii o știu, fiind folosită de bunicii noștri și încă utilizată de ei și în ziua de astăzi. Dacă nu ai sare, mai poți folosi și puțin nisip. Este extrem de abraziv și vei scăpa ușor și rapid de coaja cartofilor noi.

Cu toate acestea, trebuie să ai grijă, deoarece nisipul din comerț nu este tocmai indicat pentru curățarea cartofilor, deoarece este destul de fin. De asemenea, pe timpuri, atunci când detergentul nu exista, vasele erau curățate cu nisip.

O ultimă metodă este folosirea mănușilor de curățat cartofi noi. Da, chiar există așa ceva. Se găsesc în diferite supermarket-uri și au o suprafață adezivă, care funcționează la fel ca și buretele de sârmă. Folosind această mănușă și sub un jet de apă, vei curăța cartofii noi cu mare ușurință.