Secretul bananelor cu coajă neagră. Ce poți face cu ele ca să nu le arunci la gunoi

Secretul bananelor cu coajă neagră. Ce poți face cu ele ca să nu le arunci la gunoi
Secretul bananelor cu coaja neagra

Cu siguranță ți s-a întâmplat de mai multe ori să cumperi banane din comerț și să ți se întâmple să apară pete negre pe coaja fructelor. Care este trucul cu ajutorul cărora poți mânca bananele, odată ce s-au înnegrit.

Ce se întâmplă dacă se înnegresc bananele

Românii adoră bananele pentru faptul că sunt extrem de dulci, gustoase și sățioase. De asemenea, bananele sunt foarte sănătoase, deoarece conțin potasiu și ajută la reținerea apei din organism. Atunci când le cumpără din magazine, românii au grija de a alege cele mai aspectuoase banane.

Gospodinele știu că trebuie să evite bananele care au coada verde, pentru că acelea sunt crude și mai au nevoie de câteva zile pentru a fi coapte cum trebuie. De asemenea, bananele care au coaja neagră sau câteva pete apărute pe suprafața fructului sunt mult prea coapte.

De ce se înnegresc, de fapt, bananele? Explicația este simplă. Aceste fructe exotice produc etenă, un hormon natural al plantei care are rolul de a regla creșterea fructului. Bananele se coc prin transformarea amidonului pe care îl depozitează în zahăr.

Deși toate fructele trec prin acest proces, bananele ar produce o cantitate mai mare, ceea ce explică faptul că se coc mult mai repede, de unde apar și petele negre.

Trucuri pentru a folosi bananele cu pete negre

Pe de altă parte, aceste banane negre sunt mult mai dulci decât cele galbene, motiv pentru care unii români preferă să le cumpere în acest stadiu.

Deși primul gând ar putea fi cel de a le arunca, gospodinele spun că există anumite trucuri cu ajutorul cărora poți consuma bananele negre. De exemplu, taie banana în câteva bucăți și pune-o peste clătitele cu ciocolată. Gustul va fi unul de nota 10.

Un alt truc este să pui banana coaptă în blender, alături de mere, kiwi, lapte și o linguriță de miere, pentru a te bucura de cel mai gustos și răcoros smoothie. Dacă nu ești fana acestor băuturi, un alt secret este să pisezi banana coaptă, care are deja pete negre pe ea, și să o amesteci cu biscuiți pentru a crea un desert rapid pentru cei mici.

Nu uita să depozitezi la frigider bananele pe suprafața cărora au apărut deja câteva pete negre. La temperaturi scăzute, bananele se vor menține mai mult timp proaspete. Ele pot fi consumate în salate de fructe sau unse pe o felie de pâine, sub forma unei paste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI