A pus coji de banană lângă friptură și a lăsat-o la cuptor. Ce s-a întâmplat apoi cu carnea e genial

A pus coji de banană lângă friptură și a lăsat-o la cuptor. Ce s-a întâmplat apoi cu carnea e genial
Poți găti friptura cu coji de banane

Cojile de banane sunt geniale în bucătărie. Au o sumedenie de întrebuințări la care sigur nu te-ai fi gândit. Data viitoare când vrei să arunci cojile de banane la gunoi, ține minte aceste trucuri fabuloase. Iată ce se întâmplă dacă pui coji de banană lângă friptură și o lași la cuptor. Rezultatul întrece orice așteptare!

La ce sunt bune cojile de banană. Trucuri fabuloase!

Să recunoaștem. Friptura gătită la cuptor nu iese mereu așa cum ne-am fi dorit. În locul unei cărni suculente și delicioase, se întâmplă să avem pe farfurie o friptură nu foarte apetisantă, fără gust. Pentru a repara rețeta, ai nevoie de coji de banane, care nu trebuie aruncate după ce ai mâncat fructul.

Pentru ca friptura de porc, vită sau miel să rămână suculentă și fragedă, adaugă în tavă câteva coji de banane coapte. În acest fel, bucățile de carne se vor topi în gură. Trucul este nemaipomenit chiar și pentru gospodinele experimentate. Cu doar câteva coji de banană, rețeta ta va fi pe placul tuturor, adică aromată, moale și umedă. Astfel, eviți ca friptura să se întărească și să capete acea textură gumată. Cojile de banană funcționează ca o pătură pentru bucățile de carne din tavă și împiedică vaporizarea umidității. De acum încolo, gătitul fripturii devine floare la ureche datorită cojilor de banană.

Beneficiile cojilor de banană nu se opresc aici. Acestea mai pot fi folosite și la altceva, cum ar fi albirea dinților, îndepărtarea așchiilor din degete și la reducerea ridurilor de pe față. Atâtea motive în plus ca să nu mai arunci la gunoi cojile bananelor.

Cojile de banană albesc dinții

Deoarece cojile de banane coapte sunt bogate în potasiu, puse pe dinți, ajută la reducerea petelor galbene care apar din cauza anumitor băuturi, cum ar fi cafeaua sau Cola, sau a anumitor alimente, cum sunt afinele și zmeura. Tot ce trebuie să faci este să te freci pe dinți cu coji de banane timp de două minute. Procedura trebuie făcută după ce te-ai spălat cu pastă de dinți. Clătește bine cu apă. Procedura trebuie făcută zilnic.

Cojile de banane ajută la îndepărtarea așchiilor

Pe lângă conținutul de potasiu, cojile de banană sunt bogate și în enzime, extrem de eficiente la îndepărtarea așchiilor. Acestea vor acționa ca un magnet care scoate la suprafață bucățica de lemn de sub piele.  Va fi mult mai ușor de prins așchia cu penseta. Cum trebuie să procedezi? Pune o coajă de banană coaptă pe zona afectată a pielii. Lasă să acționeze un sfert de oră. Îndepărtează ușor, fără a o freca pe piele, apoi scoate așchia.

Cojile de banane sunt benefice pentru estomparea ridurilor

Ridurile apar de regulă atunci când pielea își pierde elasticitatea și fermitatea. Antioxidanții și vitamina C din coaja bananei pot ajuta la reducerea apariției ridurilor inestetice de pe față.

Freacă o coajă de banană pe față câteva secunde, apoi lasă să acționeze timp de 30 de minute sau peste noapte. Spală-te pe față și dă-te cu o cremă hidratantă. Fă acest lucru de trei ori pe săptămână.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI