Secretul anti-îmbătrânire al Anei Aslan. Ce făcea când îi era foame: „Nu se sătura niciodată”

Secretul anti-îmbătrânire al Anei Aslan. Ce făcea când îi era foame: „Nu se sătura niciodată”

Nu mai este un secret faptul că Ana Aslan este doctorul care a inventat cremele anti îmbătrânire și a trăit până la vârsta de 92 de ani. Astfel că secretul longevităţii  a fost aflat, care consta atât în disciplina meselor de peste zi, cât şi în atenţia minuțioasă pentru calitatea alimentelor. Cea care a dezvăluit toate acestea a fost Ioana Preda, menajera sa.

S-a aflat secretul anti-îmbătrânire al Anei Aslan

Ioana Preda, menajera care a fost alături de ea mai mult de de zece ani de zile, a hotărât să dezvăluie cum își trăia medicul viața. Aceasta proceda după cum era învățată, și anume să mănânce corect, la ore fixe, sănătos şi niciodată pe grabă.

Astfel că era necesar ca totul să fie cât mai natural şi recomanda categoric evitarea alimentele din conservă şi foarte rar carne congelată. Recomanda, în schimb, să fie consumate foarte multe legume, fructe și să se facă multă mișcare.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: „Dă-mi o bomboană!”.Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata.

Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.

Întotdeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual, a spus Ioana Preda.

În plus, când venea vorba despre capitolul carne, Ana Aslan avea o clasificare anume, mai precis întâi carnea de vacă, după care peștele, pasărea, mielul sau oaia și la urmă porcul. Abia după aceea recomandă ficatul, limba sau carne de la animalele care se hrănesc mai curat. Se pare că le prefera rasol sau, uneori, gătite la cuptor.

Ana Aslan a fost medic român specialist în gerontologie, academician din 1974 și director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie din 1958 și până în 1988). A scos la suprafață importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă, aplicând-o pe scară largă în clinica de geriatrie, numită Gerovital.

Mai multe personalități internaționale au urmat tratamentul cu Gerovital, printre care Josif Broz Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali. În plus, Ana Aslan a reușit să inventeze, în colaborare cu farmacista Elena Polovrăgeanu, produsul geriatric Aslavital, care a fost brevetat după care introdus cu succes în producția industrială în 1980.