Secretul afacerii de pe litoral a lui Viorel Sipoș de la 3 Sud Est. Cine menține restaurantul deschis de mai bine de 15 ani EXCLUSIV

Secretul afacerii de pe litoral a lui Viorel Sipoș de la 3 Sud Est. Cine menține restaurantul deschis de mai bine de 15 ani EXCLUSIV
Secretul afacerii lui Viorel Sipos de la 3 Sud Est

Viorel Sipoș, unul dintre cei trei „muschetari” ai trupei 3 Sud Est, reușește să mențină pe linia de plutire o modestă afacere de familie, un restaurant de mici dimensiuni aflat în comuna Mihail Kogălniceanu, la mică distanță de baza militară care în anii din urmă a devenit cunoscută inclusiv pe plan international, mai ales după ce a fost desemnată să găzduiască ciclic soldați străini, și în primul rând americani.

O afacere de familie, de care se ocupă mai mult sora sa, Ramona

Viorel Sipoș e foarte mândru de performanța sa, deși recunoaște cu mult fair-play că rezultatele nu i se datorează lui în primul rând. Are și el partea sa de contribuție, dar nu cea mai importantă, după cum ne-a asigurat el însuși.

Pe de altă parte, e foarte atras de acest loc, numit din 2007 încoace „Casa Rustică” și în care accentul cade de cele mai multe ori pe tradiție.

„Ramona, sora mea, ea se ocupă de destinele afacerii noastre de familie. Ea știe cel mai bine cum merge afacerea.”, afirmă Viorel Sipoș pentru playtech.ro.

„Îl deschidem mai mult în weekend!”

Adaugă aproape imediat că nu știe cu exactitate preţurile din restaurantul său, pe care nu se sfiește să-l numească „mai degrabă pub”.

„Nu știu ce prețuri mai practicăm, dar sunt mai mult ca sigur că sunt mai mult decât accesibile. Chiar și în ciuda creșterii prețurilor din ultima vreme! Nu poți cere mult, fiindcă micuțul nostru pub, nu se poate compara cu restaurantele serioase din zona noastră, cel puțin!

În plus, îl deschidem mai mult în weekend! Iar când e aglomerație la noi, nu găsești mai mult de 50 de persoane!”. Însă voia bună, tochitura dobrogeană, dar și pălinca nu lipsesc din zestrea „Casei Rustice”.

Pubul său are însă și o mică tradiție. Ziua Statelor Unite ale Americii e marcată, în ultimii ani, și în perimetrul acestui cochet restaurant:

„Anul acesta am avut iar o mică petrecere. A fost înainte de 4 iulie, fiindcă sărbătoarea a căzut în prima zi lucrătoare a săptămânii și militarii nu primesc zile libere decât în weekend. Ca atare, am avut o mică petrecere înainte!”.

Viorel Sipoș ține însă să precizeze că spre deosebire de prima perioadă, mai nou, nu toții militarii americani mai ajung la restaurantul său.

„Am observat că militarii americani foarte tineri, de 20 până 25 de ani au aflat de cluburile din Mamaia. Și și-au schimbat ținta, preferând Mamaia. La mine au rămas doar cei peste 30, 35 de ani, care s-au săturat de boom-boom și discotecă. Cei care adoră o mâncare bună și muzica anilor ”80, fiindcă de multe ori fac pe DJ-ul, mai ales când sunt acasă și le pun piesele lor preferate”, declară el pentru playtech.ro.

Toată familia lucrează la pub

În plus, deși la baza militară au ajuns în ultima perioadă de timp soldați și de alte naționalități, americanii rămân cu siguranță cei dintâi dintre clienții săi fideli, lucru pe care încă nu și-l poate explica.

Lunile iulie și august sunt însă cele mai aglomerate din an, fiindcă numărul turiștilor crește semnificativ. Și nu de puține ori a aflat cu uimire că turiști din diverse colțuri ale țării îi trec pragul restaurantului doar fiindcă au citit despre el și și-au dorit să vadă „minunea” cu proprii ochi.

Una peste alta, Viorel spune că ușor-ușor afacerea în care a pus mult suflet nu ar fi reuşit să surpraviețuiască fără ajutorul fiecărui membru al familiei, date fiind condițiile prin el și restaurantul său au trecut din 2007 încoace.

„Când este cazul lucrăm cu toţii, nu doar Ramona și cu mine. Dar toate astea ne-au prins bine. Inclusiv să servesc şi eu sau să ajut, atât cât mă pricep şi la bucătărie, atunci când a fost neapărat nevoie”, conchide cu umor același Viorel Sipoș.