Secretele relaţiei dintre Alexandru Arşinel şi Stela Popescu. Cei doi au împărţit scena, dar şi o prietenie specială

Secretele relaţiei dintre Alexandru Arşinel şi Stela Popescu. Cei doi au împărţit scena, dar şi o prietenie specială
Secretele relaţiei dintre Alexandru Arşinel şi Stela Popescu. Ce a dezvăluit marele actor despre legătura cu colega sa de scenă.

La aproape cinci ani de la stingerea din viață a actriței Stela Popescu, marele actor Alexandru Arșinel a murit. Tragicul eveniment a avut loc joi, 29 septembrie. Actorul a fost una dintre personalitățile cel mai afectate de trecerea la cele veșnice a colegei sale de scenă. Cei doi artiști au fost parteneri în lumea teatrului timp de aproape 40 de ani. Au legat o frumoasă și reală relație de prietenie de-a lungul anilor de colaborare profesională. Află în rândurile de mai jos care au fost secretele relaţiei dintre Alexandru Arşinel şi Stela Popescu.

Ce a însemnat Stela Popescu pentru Alexandru Arșinel

În luna noiembrie se împlinesc cinci ani de zile de când una dintre cele mai importante actrițe din România s-a stins din viață. Este vorba despre Stela Popescu, care a jucat timp de aproape patru decenii pe scenă alături de colegul său, Alexandru Arșinel. Actorul a fost unul dintre cei mai afectați artiști, în circumstanțele tristului eveniment.

Din nefericire, Alexandru Arșinel nu a reușit să viziteze locul de veci al fostei sale colege de scenă și în luna noiembrie a acestui an. Actorul de renume s-a stins din viață joi, 29 septembrie. Anunțul privind moartea sa fulgerătoare a tulburat întreaga lume a teatrului românesc.

Alexandru Arşinel şi Stela Popescu au fost adevărați prieteni în viața de zi cu zi. Momentul în care s-au cunoscut i-a schimbat total viața marelui actor – însă nu în sens romantic. În urmă cu un an de zile, artistul a negat vehement că între el și fosta sa  colegă de scenă s-ar fi născut o legătură amoroasă.

„Publicul ne aprecia datorită unor emisii pe care le făceam. Eram așteptați ca cei care vin să spună ceva. Ne bucura acest lucru. Uneori, unii ne invidiau că spuneam ceea ce spunem și asta o făceam pentru că ne-am câștigat un anumit prestigiu.

Pentru mine, întâlnirea cu Stela Popescu a fost o mare realizare a vieții mele. Despărțirea de ea m-a făcut să pierd o anumită acumulare și protecție de-a lungul anilor”, a mărturisit Alexandru Arșinel, în urmă cu mai mult timp.

Secretele relaţiei dintre Alexandru Arşinel şi Stela Popescu

Marele actor a vorbit, în cadrul unei intervenții pentru presa românească, despre relația specială de prietenie pe care a avut-o cu regretata artistă. Stela Popescu a fost pentru el ca un înger păzitor, ca un garant în fața tuturor persoanelor care voiau să fure din prestigiul actorului. Au construit și au trăit emoții aparte.

Relația dintre cei doi actori a fost construită pe un profund respect, potrivit dezvăluirilor făcute de marele actor când încă se mai afla în viață. Fiecare a fost alături de celălalt când a trecut prin momente mai dificile ale vieții. Alexandru Arșinel și Stela Popescu erau de nedespărțit. Însă legătura dintre ei a rămas strict la nivel profesional.

„Da, reprezenta un garant pentru mine. (…) Am avut noroc cu Stela, norocul meu. Fiecare se naște cu un anumit destin. Eu am avut destinul… adică nu mi-a plăcut să tac, chiar dacă uneori mi-a fost puțină teamă. Mi-a fost greu să mă opresc și îmi plăcea, așa am devenit un luptător. M-am luptat pentru multe lucruri. Și ca să fiu responsabil, și ca să găsesc un repertoriu cât mai adecvat, și ca să apăr scriitorii și creatorii care ne scriau pentru spectacol”, a explicat Alexandru Arșinel în urmă cu un an de zile.

Citește și: Ce pensie avea Alexandru Arșinel. Românii, uimiţi de suma primită de regretatul actor

În ciuda tuturor zvonurilor și a aprecierilor pe care marele actor le-a avut pentru colega sa de scenă, relația dintre cei doi a rămas strict profesională. Alexandru Arșinel a susținut, imediat după izbucnirea zvonurilor, că nu și-a încălcat niciodată jurămintele de nuntă. Marele actor i-a fost fidel partenerei sale în tot timpul vieții pe care a trăit-o.