Ce pensie avea Alexandru Arșinel. Românii, uimiţi de suma primită de regretatul actor

Ce pensie avea Alexandru Arșinel. Celebrul actor încasa lunar, la vârsta de 83 de ani, sume consistente de bani. Din punct de vedere financiar, artistul nu a dus lipsă de nimic. Puțini români știau ce venituri și-a asigurat Alexandru Arșinel la bătrânețe, de fapt. Dispunea de bani la care alți colegi din breaslă poate doar visau.

Alexandru Arșinel, venituri salariale multiple

Alexandru Arșinel și-a trăit bătrânețea fără griji, din punct de vedere financiar. Actorul de renume a făcut lucrurile în așa fel încât, la pensie, să nu fie pus în situații vulnerabile. Potrivit informațiilor aflate de jurnaliști, artistul a avut o avere consistentă și dispunea, lunar, de bani la care unii nici nu îndrăznesc să se gândească.

Românii au rămas fără cuvinte când au aflat ce pensie a avut, de fapt, Alexandru Arșinel. Artistul din epoca de aur a teatrului românesc s-a stins din viață joi, 29 septembrie, după o lungă suferință din cauza problemelor de sănătate.

Renumitul actor a avut mai multe surse de venit, una dintre ele fiind de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Aici, Alexandru Arșinel a ocupat funcția de director adjunct. Pentru activitatea pe care o presta, artistul încasa lunar un salariu în valoare de 79.366 lei. Nu a ocupat această poziție pe toată durata bătrâneții sale, însă în mod clar s-a bucurat de un prestigiu financiar de pe urma acestei meserii.

Din drepturile de proprietate intelectuală, Alexandru Arșinel mai încasa în fiecare lună o sumă de 20.120 de lei, potrivit informațiilor dezvăluite în presă, de-a lungul timpului. Însă aceste venituri nu au uimit atât de mult românii cât a uimit valoarea pensiei celebrului artist.

Ce pensie avea Alexandru Arșinel, de fapt

Alexandru Arșinel a avut mai multe pensii. Majoritatea românilor au rămas cu adevărat surprinși să afle că Alexandru Arșinel s-a bucurat de cel puțin trei pensii: una de revoluționar, alta normală și o a treia de handicap grad 2. Valoarea acestora depășește cu mult banii încasați de un om obișnuit din țara noastră, motiv pentru care mulți s-au revoltat.

Pensia de revoluționar încasată de Alexandru Arșinel de-a lungul vieții sale a fost în valoare de 33.720 de lei, în timp ce pensia normală acordată pentru activitatea profesională desfășurată a fost de 73.512 lei. În ceea ce privește veniturile încasate de la stat pentru handicap de grad 2, Alexandru Arșinel încasa 10.800 de lei.

În total, Alexandru Arșinel trăia, lunar, cu o pensie nu mai mică de 118.032 lei. Nu toți românii au privit cu ochi buni informațiile legate de situația financiară a marelui artist. Unii l-au criticat aspru pe actor. Mulți internauți au acuzat că Alexandru Arșinel a apelat la manevre și tactici de a încasa mulți bani de la stat, dând dovadă de lipsă de educație.