Pilaful pare simplu de făcut, dar există câteva secrete știute doar de bucătărese pentru ca preparatul să iasă delicios. Ce trebuie să faci pentru a avea un fel de mâncare ca la mama acasă?
Poate pare un preparat simplu, dar poți să o dai în bară dacă nu ești atent la unele detalii. Pilaful de orez românesc este unul din cele mai iubite feluri de mâncare. Acesta este des consumat de români și cu siguranță aduce tuturor aminte de copilărie.
Acesta se prepară cu legume înauntru sau doar servit alături de carne. Mamele puneau în general legumele doar la fiert pentru arome, ulterior le scoteau pentru că micuții nu le iubeau. Poate ai încercat de multe ori să prepari un pilaf bun, dar ai observat că nu ți-a ieșit chiar ca cel al mamei.
Există câteva secrete care îl fac să aibă un gust ce amintește tuturor de copilărie. Nu uita să alegi un orez cu bob rotund pentru a se închega mai bine și să nu-l speli deloc înainte de a-l pregăti pentru că amidonul din el îl face mai cremos.
Un alt mic truc este să îl fierbi în stoc de pui sau de legume pentru un gust mai pregnant. De asemenea, dacă vrei să pui pe masă familiei un fel de mâncare deosebit călește o ceapa și morcovul câteva minute înainte, ulterior pune orezul, iar abia mai apoi supa de pui.
6 aripioare de pui,
1 ceapa,
1 morcov,
1/2 ardei,
2 cani cu orez,
7-8 ciuperci,
1 foaie de dafin,
2-3 boabe de ienibahar,
1 cub concentrat de pui,
sare,
200 ml suc de rosii,
patrunjel
Taie cîn uburi mărunte ceapa și morcovul pe răzătoare, ulterior călește legumele în câteva linguri de ulei. Pune peste orezul și mai apoi adaugă stocul de pui sau legume. Condimentează preparatul cu sare și piper. Poți să pui câteva foi de dafin, dar să nu exagerezi pentru că au o aromă puternică.
De regulă trebuie să ai la o măsură de orez trei măsuri de lichid, dar depinde de orezul pe care îl alegi și dacă îl speli sau nu în mai multe ape. Lasă totul la fiert pentru 20 de minute, timp în care amesteci periodic în mâncare.
Trebuie să ai grijă să nu se ardă și să aibă mereu apă/supă de pui/supă de legume. Pentru un plus de culoare în special este util dacă adaugi o lingură de concentrat de roșii. Poți să sari această parte dacă preferi să-l mănânci cât mai simplu, doar cu ceapă și morcov.