26 aug. 2021 | 14:19

Secretele pilafului de orez cu pui delicios. Cum să îți iasă ca la mama acasă

Utile
Secretele pilafului de orez cu pui delicios. Cum să îți iasă ca la mama acasă
Rețetă pentru pilaf de orez

Pilaful pare simplu de făcut, dar există câteva secrete știute doar de bucătărese pentru ca preparatul să iasă delicios. Ce trebuie să faci pentru a avea un fel de mâncare ca la mama acasă?

Rețetă pentru pilaf de orez: cum să-ți iasă ca la mama acasă?

Poate pare un preparat simplu, dar poți să o dai în bară dacă nu ești atent la unele detalii. Pilaful de orez românesc este unul din cele mai iubite feluri de mâncare. Acesta este des consumat de români și cu siguranță aduce tuturor aminte de copilărie.

Acesta se prepară cu legume înauntru sau doar servit alături de carne. Mamele puneau în general legumele doar la fiert pentru arome, ulterior le scoteau pentru că micuții nu le iubeau. Poate ai încercat de multe ori să prepari un pilaf bun, dar ai observat că nu ți-a ieșit chiar ca cel al mamei.

Există câteva secrete care îl fac să aibă un gust ce amintește tuturor de copilărie. Nu uita să alegi un orez cu bob rotund pentru a se închega mai bine și să nu-l speli deloc înainte de a-l pregăti pentru că amidonul din el îl face mai cremos.

Un alt mic truc este să îl fierbi în stoc de pui sau de legume pentru un gust mai pregnant. De asemenea, dacă vrei să pui pe masă familiei un fel de mâncare deosebit călește o ceapa și morcovul câteva minute înainte, ulterior pune orezul, iar abia mai apoi supa de pui.

  • Ingrediente

6 aripioare de pui,
1 ceapa,
1 morcov,
1/2 ardei,
2 cani cu orez,
7-8 ciuperci,
1 foaie de dafin,
2-3 boabe de ienibahar,
1 cub concentrat de pui,
sare,
200 ml suc de rosii,
patrunjel

Mod de preparare

Taie cîn uburi mărunte ceapa și morcovul pe răzătoare, ulterior călește legumele în câteva linguri de ulei. Pune peste orezul și mai apoi adaugă stocul de pui sau legume. Condimentează preparatul cu sare și piper. Poți să pui câteva foi de dafin, dar să nu exagerezi pentru că au o aromă puternică.

De regulă trebuie să ai la o măsură de orez trei măsuri de lichid, dar depinde de orezul pe care îl alegi și dacă îl speli sau nu în mai multe ape. Lasă totul la fiert pentru 20 de minute, timp în care amesteci periodic în mâncare.

Trebuie să ai grijă să nu se ardă și să aibă mereu apă/supă de pui/supă de legume. Pentru un plus de culoare în special este util dacă adaugi o lingură de concentrat de roșii. Poți să sari această parte dacă preferi să-l mănânci cât mai simplu, doar cu ceapă și morcov. 

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro