Secretele personale pe care Ceaușescu le-a ascuns înainte de Revoluție. Ce nu voia să știe românii că face

Secretele personale pe care Ceaușescu le-a ascuns înainte de Revoluție. Ce nu voia să știe românii că face
Imagine cu Nicolae Ceaușescu/ Sursa: AFP/Getty Images

Familia Ceaușescu era plină de secrete. Despre evoluția ei, simbolul celei mai sinistre dictaturi comuniste din lume, după Revoluța din 1989, s-au scris și s-au spus multe. De la 30 de ani de la executarea de la Târgoviște a cuplului, datele și informațiile inedite continuă să apară, surescitând la maximum interesul larg al românilor și nu numai.

Adevăruri despre trecut: uluitoarele secrete personale ale dictatorului Nicolae Ceaușescu. Le-a ascuns înainte de Revoluție. Avea pasiuni pentru sporturi la care era mediocru

Printre alte secrete, cel mai probabil luate cu el în mormânt, șeful Republicii Socialiste România avea o mulțime de pasiuni. Amănuntele despre viața sa privată au ieșit la lumină datorită unor foști subalterni de-ai acestuia. De pildă, la vârsta de 35 de ani, dictatorul descoperea cinematografia. Printre preferatele sale se numărau filmele polițiste americane. El s-a declarat fanul serialului de televiziune american ”Kojak”, care a rulat între 1973 și 1978.

De aceea, toate reședințele sale au fost dotate cu o sală specială de proiecție. Printre pasiuni se mai numărau șahul, biliardul, voleiul, schi și vizitele în străinătate. Cei din anturajul liderului comunist spun că acesta avea un program zilnic bine pus la punct, de care se îngrijea Cabinetul Președintelui Republicii.

La finalul zilei, de exemplu, Ceaușescu obișnuia să meargă la Club-bazin Floreasca, localizat în apropierea vilei din Primăverii, unde asculta la casetofon romanțe cântate de Mia Braia, Maria Tănase sau Gică Popescu. Seara, de două ori pe săptămână, rareori de trei, vedea un film împreună cu soția și copiii. De regulă, asculta radio numai la prânz.

Fără doar și poate, însă, marea sa pasiune era vănătoarea, fiind cunoscut că făcea adevărate masacre printre porcii mistreți, urșii și căprioarele aduși în bătaia puștii sale. Oamenii ademeneau animalele până sub balconul vilei din care el trăgea.

Ultima partidă de vănătoare

Senatorul Marius Marinescu a povestit detalii de la ultima vănătoare a lui Ceaușescu, organizată cu 15 zile înainte ca acesta să devină vânat.

„Cu 27 de ani în urmă, la ora 10 dimineața, începea ultima partidă de vânătoare din viața lui Nicolae Ceaușescu. Vânătoarea a fost organizată în pădurea Ogarca, în județul Giurgiu. A durat trei ore. Organizatorii eliberaseră în pădure 5000 de cocoși din făzănărie,” își începe relatarea Marius Marinescu.

Oficialul spune că dictatorul a fost primit de înalții locului lângă un foc de vânătoare, cu o gustare tradițională: „Ceaușescu nu s-a atins de nimic. Vasile Crișan, coordonatorul partidei de vânătoare, a relatat după mulți ani: ‘Îmbătrânit, slăbit, cu fața pătată și vineție îți lăsa impresia unui om sfârșit fizic. Își plimba privirea pe la toți cei care erau în apropierea lui. Se uita direct în ochii noștri. Era ca un om speriat, hăituit care își căuta refugiul

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI