Secretele bunicilor pentru cartofii prăjiți. Ce truc folosesc, o să-l preiei și tu

Secretele bunicilor pentru cartofii prăjiți. Ce truc folosesc, o să-l preiei și tu
Secretele bunicilor pentru cartofii prăjiți

Secretele bunicilor pentru cartofii prăjiți. Ce truc folosesc, o să îl preiei și tu. Pare simplu să prepari cartofi prăjiți, dar nu e chiar așa. Până și cele mai bune gospodine pot întâmpina dificultăți atunci când prepară cartofii prăjiți, însă dacă ții cont de câteva trucuri, ele te vor ajuta să prepari cei mai buni cartofi prăjiți.

Secretele bunicilor pentru cartofii prăjiți

Prima regulă a preparării celor mai buni cartofi prăjiți spune că după ce i-ai curățat și i-ai tăiat, aceștia se pun într-o oală cu apă rece și se lasă acolo vreme de zece minute. Este necesar ca apa să fie cât mai rece, pentru a îndepărta amidonul pe care îl conțin cartofii. Atunci când cartofii se prăjesc, amidonul îi împiedică să se rumenească și vor ieși moi în loc să iasă crocanți.

O altă regulă de care să ții cont este că după ce cartofii au fost înmuiați în apă, ei trebuie să fie uscați apoi. Pentru asta te vei folosi de o strecurătoare și vei așeza cartofii pe un prosop de hârtie. Ei trebuie să se usuce, deoarece apa i-ar împiedica să se prăjească așa cum trebuie. Mai mult decât atât, contactul apei cu uleiul va genera stropi fierbinți.

Bunicile știu și că tigaia trebuie încinsă, iar uleiul trebuie încălzit. Iar uleiul trebuie pus din abundență, trebuie să se îmbibe bine, dacă dorești ca ei să fie ușori, gustoși și cu crustă crocantă.

Ce reguli trebuie să mai ai în vedere

Regula de care mai trebuie să ții cont este și să adaugi sarea și condimentele după ce cartofii sunt făcuți. Dacă le dai cu sare în timpul prăjirii, sarea va elibera apa din componența lor, iar apa va împiedica să se formeze mult dorita crustă. Ei vor ieși moi, iar rezultatul nu va fi cel scontat.

O altă regulă a celor mai buni cartofi prăjiți este să nu acoperi tigaia atunci când cartofii se prăjesc. Vaporii de apă se acumulează pe capacul tigăii, fapt care înseamnă mai multă umiditate, deci vei pune sabota toate procedeele respectate până acum.

Nu uita nici de regula de a așeza cartofii în două-trei straturi. Nu este recomandat să umpli tigaia sau să pui doar un singur strat de cartofi. Iar odată puși cartofii în tigaie, trebuie să ții cont de faptul că nu trebuie să îi întorci imediat, ci să aștepți 5-7 minute. În timpul prăjirii, ai grijă să nu îi amesteci foarte des, ci doar de 2-3 ori.

Dacă vrei un plus de aromă, mai poți prăji în ulei și câțiva căței de usturoi, înainte de a pune cartofii. Pune cartofii abia după ce ai scos usturoiul.