Sebastian Ghiță, „prins” în Mykonos. Ce făcea în Raiul milionarilor

Sebastian Ghiță, „prins” în Mykonos. Ce făcea în Raiul milionarilor
Sebastian Ghiță, "prins" în Mykonos. Ce făcea în Raiul milionarilor

Fugit în urmă cu aproape patru ani din România în Serbia, în aceste zile Sebastian Ghiță se află alături de familie și prieteni în Mykonos, una dintre cele mai scumpe destinații din Marea Egee, preferată de turiștii cu mulți bani, inclusiv de români.

Sebastian Ghiță, „prins” în Mykonos

Sebastian Ghiță a fost surprins la apusul soarelui, în mijlocul arhipelagului Cicladelor, ascultând melodii ale lui Salam. Pe celebra plajă de nisip fin Scorpions, în capătul unei pensinsule izolate, cu apă albastră, acolo unde răsare și un club select, amenajat în stil saharian. Sunt imagini pe care ziarul Liberatatea.ro, le-a primit de la mai mulți turiști români, care l-au recunoscut pe celebrul fugar.

De menționat este că insula grecească Mykonos este, de câțiva ani, ceea ce era Monte Carlo acum zece ani – o destinație care a dat numele unui grup de influență, bine racordat la politică, afacerile și serviciile secrete din România.

Vineri, Sebastian Ghiță a fost zărit înconjurat de circa 20 de persoane, familie, copii și prieteni, iar duminică a fost zărit pe terasa altei plaje. În pantaloni scurți și într-o cămașă albă, cu picioarele goale în nisip, patronul Asesoft și România Tv, stătea de vorbă la un pahar de vin.

Apoi, el s-a mutat la o masă, amplasată mai aproape de mare, în timp ce în jurul său era organizată o petrecere. De asemenea, alături de Sebaastian Ghiță, în Grecia se mai află și fraatele acestuia, Alexandru Ghiță, cel care a fost trimis în judecată anul trecut de către DNA pentru evaziune fiscală.

sursă foto: Libertaea.ro
sursă foto: Libertatea.ro

A fugit acum patru ani din România

Menționăm că fostul deputat PSD a plecat din țară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, imediat după o întâlnire a comisiei de control a SRI. A doua zi, acesta trebuia să se prezinte la DNA Ploiești, într-un dosar în care era vehiculat și numele fostului premier pe nume Victor Ponta, dar și cel a fostului premier britanic Tony Blair. Aflat atunci sub control judiciar în alt dosar, Sebastian Ghiță avea interdicție să plece din țară. Acesta a fost arestat în Serbia de autoritățile locale, pe 14 aprilie 2017, acuzat fiind de deținere de acte false. Ghiță ar fi avut la el un permis de conducere și buletin de Slovenia. Ulterior, el a fost eliberat pe cauțiune.

În luna august a anului 2018, Curtea de Apel de la Belgrad a respins definitiv cererea de extrădare formulată de autoritățile din București. Însă, teoretic, prezența sa în Grecia, pe teritoriul UE îl face mult mai vulnerabil din punct de vedere logal, dacă statul român ar dori să-l aducă în țară, la termenele proceselor pe care le are.

De asemenea, Ghiță spunea atunci că nu are de gând să revină în România. Apoi, la începutul lui 2019, milionarul din Ploiești susținea că a primit azil politic în Serbia.

Mai mult, în primăvara anului trecut, anunța că vrea să candideze la alegerile europarlamentare pe listele Partidului România Unită. În cele din urmă nu a mai făcut-o și nici partidul nu a trecut de pragul electoral.

Un dosar de corupție în care fusese achitat se rejudecă de la zero

ÎCCJ a decis să se rejudece de la zero dosarul în care Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, fuseseră achitați în primă instanță pentru fapte de corupție. De asemenea, Sebastian Ghiță mai are și alte dosare de corupție pe rol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI