Pactul secret dintre Gabriela Firea și Victor Ponta. Trădarea supremă din culise

Pactul secret dintre Gabriela Firea și Victor Ponta. Trădarea supremă din culise

Cea mai sudată prietenie de pe scena politică este pe punctul de a se distruge din cauza unor ambiții periculoase. Gabriela Firea și Victor Ponta, căci despre ei este vorba, pare-se că dau uitării pactul pe care l-au făcut. Mai multe detalii, în continuare.

Firea vs Ponta. Se destramă „alianța“

De mai bine de un deceniu, Victor Ponta și Gabriela Firea s-au susținut reciproc, chiar dacă au atras antipatii sau animozitate în rândul cetățenilor. Aceștia și-au împărțit bine rolurile, iar fiecare și-a știut locul pe scena politică a României.

Edilul Capitalei l-a aservit politic pe Ponta ani întregi, iar la rândul său, Ponta, din postura de lider al PSD, a avut grijă să o „introducă“ pe fosta jurnalistă în partid, iar, ulterior, să o „așeze“ pe scaunul de primar al Bucureștiului.

Deși era însărcinată într-o lună avansată și avea mari probleme de sănătate, Firea a fost cea care s-a zbătut până la epuizare în campania electorală pentru președenție a fostului premier.

Deși a fost dată afară din rândul social-democraților de către nimeni altul decât Liviu Dragnea, soția lui Pandele a continuat să-l susțină pe Victor Ponta.

„S-au purtat discuții puternice în ultimele trei zile. Ponta dorește 40 de candidați proprii la locale, chiar dacă nu mai recunoaște acum că a avut această cerință. Ciolacu i-a spus că nici nu se poate pune problema de așa ceva, iar Ponta s-a supărat și, ca să îl sperie pe Ciolacu, a anunțat că nu o sprijină pe Firea și că există posibilitatea ca el însuși să candideze la primărie.

Desigur, nu are de gând să facă asta, Ponta țințește mult, dar mult mai sus. El vrea putere, mai multă putere decât a avut până acum. Nu se va mulțumi cu scaunul de primar. Are alte aspirații.

Ciolacu nu s-a speriat nici el deloc, mai ales că nu este foarte încântat ca Firea să capete și mai multă putere. Nu de alta, dar dacă iese iarăși primar, ea va fi în 2021 liderul PSD.

La rândul său, Ponta nu a trădat-o în mod intenționat, ci pur și simplu pentru că este un prădător politic. Lui îi pasă mai mult de el, de jocurile lui politice, de planurile și aspirațiile lui, decât de femeia care i-a fost sprijin mai mult decât i-a fost propria familie. La el totul este o strategie, o tablă de șah. Totul se face rațional, agresiv și fără niciun fel de sentiment pentru nimeni“, au mărturisit surse din apropierea celor doi pentru impact.ro.

Game over: Ponta nu o mai susține pe Firea

Luni seară, Victor Ponta anunța că formațiunea sa va avea candidat propriu la alegerile locale pentru funcția de primar general al Capitalei și nu va mai susține candidatul PSD, în persoana Gabrielei Firea.

„Nu ai cum sa te ascunzi sub fusta cuiva la locale. Nu poti sa te arunci in remorca altui partid. Au calitati Gabriela Firea si Nicusor Dan, dar e loc si de altii. Pro Romania va avea candidat la Primaria Capitalei. Candidatul Pro Romania nu va candida doar sa zica ca suntem si noi sa candidam aici.

Va veni cu un tip de personalitate politica diferita de Firea si Nicusor Dan. Pe 25 iulie anuntam candidatul la primaria generala si la sectoare. Cred ca Firea a gresit ca a ramas legata de PSD, de bataliile interne. Si Nicusor Dan va avea de suferit din asocierea cu PNL“, a explicat liderul Pro România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI