Se vor ridica din nou mașinile în București. Câți bani va trebui să dai ca să îți recuperezi mașina

Se vor ridica din nou mașinile în București. Câți bani va trebui să dai ca să îți recuperezi mașina

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va dezbate, în ședința din data de 26 iunie, o hotărâre care prevede ridicarea mașinilor care nu sunt parcate regulamentar pe partea carosabilă a principalelor bulevarde din Capitală. Șoferii care nu vor respecta hotrârea consilierilor vor trebui să scoată bani din buzunar pentru a-și recupera autoturismele, dacă acestea sunt depistate și ridicate.

Se vor ridica din nou mașinile în București

Traficul sufocant este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Capitala. La asta se adaugă și lipsa locurilor de parcare, ceea ce face ca de multe ori șoferii să își lase la întâmplare mașinile, pe partea carosabilă, blocând accesul fie pentru pietoni, fie pentru alți participanți la trafic. CGMB vrea să tranșeze problema în ședința de miercuri, când se va lua în discuție un proiect de hotărâre cu privire la ridicarea autoturismelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București.

Măsura pregătită de Primăria Capitalei a fost explicată într-un document din care reiese că „legislația națională privind regimul contravențiilor prevede faptul că aplicarea sancțiunii contravenționale se poate aplica numai făptașului, în cazul staționărilor neregulamentare această procedură fiind foarte greoaie, impunând condiția ca agentul constatator să aștepte lângă vehiculul staționat neregulamentar până la sosirea conducătorului auto”. Așadar, Primăria a găsit cea mai simplă metodă să scape de mașinile care sunt nu sunt parcate regulamentar pe carosabil.

În cazul în care îți vei lăsa mașina la întâmplare când vei mai călători prin București, trebuie să știi că tariful pentru ridicarea unui autoturism este de 200 de lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone și de 270 de lei pentru cele care depășesc această masă. La acest preț se adaugă încă 150 de lei pentru transport, în primul caz și 200 de lei în cel de-al doilea. În plus, vei plăti și tariful de depozitare, câte 150 de lei pentru fiecare 24 de ore scurse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI