Firea vrea să-ți ridice mașina ca să facă, în sfârșit, locuri de parcare

Firea vrea să-ți ridice mașina ca să facă, în sfârșit, locuri de parcare

Ridicarea mașinilor din capitală bagă din nou spaima în bucureșteni. Potrivit unui proiect de hotărâre, care a fost publicat pe site-ul Primăriei București, activitatea de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar ar putea reveni. Cât va trebui să plătești pentru a-ți recupera mașina.

Proiectul de lege va fi supus dezbaterii publice timp de 30 de zile lucrătoare. Termenul limită de stabilire a unei decizii este 8 februarie. Acesta prevede, ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice, care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București.

Cum trebuie să procedeze autoritățile dacă vor să-ți ridice, legal, mașina

Operațiunea de constatare a contravențiilor și de aplicare a sancțiunilor, precum și de operațiunea de ridicare a mașinilor, va fi efectuată de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori de către poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţiei Locală.

Agenții care vor constata că un vehicul este staționat ilegal, au datoria înainte de a dispune ridicarea acestuia, de a face fotografii sau de a înregistra. Acest lucru va fi consemnat și în procesul verbal de constatare a contravenţiei şi de dispunure în scris a aplicării măsurii de ridicare, printr-o Dispoziţie de Ridicare.

Dispoziția de ridicare trebuie să conțină data, ora şi locul ridicării vehiculului, gradul, numele şi prenumele agentului constatator şi instituţia din care face parte, indicarea temeiului juridic referitor la norma încălcată, menţiuni privind înregistrarea foto sau video, menţiuni privind avariile vizibile pe vehicul, date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului.

În cazul în care proprietarul vehicului staționat neregulamentar se prezintă până la momentul ridicării vehicului și este de acord să plătească respectiva amendă, transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI