Se va întoarce în televiziune pe același salariu? Câți bani primea lunar Daniel Osmanovici de la CNAS

Se va întoarce în televiziune pe același salariu? Câți bani primea lunar Daniel Osmanovici de la CNAS

Funcția de purtător de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate îi aducea, lunar, o sună consistentă lui Daniel Osmanovici. Informațiile privind banii pe care i-a încasat, în timpul în care a îndeplinit această funcție, au fost făcute publice.

Salariul pe care îl avea Daniel Osmanovici la CNAS

Numit, la sfârșitul anului trecut, în funcția de șef al Serviciului de Relații cu Asigurații, Presă și Purtător de cuvânt, Daniel Osmanovici încasa lunar peste 8500 de lei pentru acest rol. Potrivit informațiilor prezentate de newsweek.ro, în acea perioadă, CNAS anunța că numirea unui nou şef al acestui serviciu vine din dorința instituţiei de „a-și îmbunătăți comunicarea cu mass-media, cu asiguraţii, dar și cu proprii angajați, în contextul în care sunt în pregătire o serie de proiecte cu impact important asupra politicilor de sănătate, asupra prevenției și a gradului general de sănătate al populației”.

Potrivit dispoziţiilor art.33 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, CNAS e obligată să publice rapoarte privind veniturile lunare încasate de membrii instituției. Rapoartele din lunile iunie și mai ale acestui an, consultate de Newsweek România, arată că Daniel Osmanovici a încasat un salariu net de peste 8000 de lei lunar. În cele zece luni de serviciu în cadrul CNAS, purtătorul de cuvânt a adunat venituri de aproximativ 100.000 de lei.

Declarația care l-a lăsat fără funcție

Oamenii mor oricum, cu sau fără sistem„, sunt vorbele care îi aparțin lui Osmanovici, în urma cărora a fost nevoit să-și dea demisia. Declarația a fost făcută în contextul în care sistemul informatic al instituției nu funcționa de mai bine de două săptămâni. Platforma nu mai funcționa de 21 de zile, iar atât medicii, cât și pacienții au fost ajuns într-o situație disperată. Purtătorul de cuvânt și-a dat demisia săptămâna trecută după premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătății, Sorina Pintea, demiterea atât a purtătorului de cuvânt, cât și a președintelui CNAS.