19 iul. 2019 | 06:32

Viorica Dăncilă, în cazul CNAS: cum a demonstrat că nu înțelege instituțiile statului, din nou

Știri generale
Viorica Dăncilă, în cazul CNAS: cum a demonstrat că nu înțelege instituțiile statului, din nou

Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătății să-i solicite demisia președintului Casei de Asigurări de Sănătate, fără să știe că instituția CNAS funcționea în subordinea premierului.

Purtătorul de cuvând al CNAS a declarat în urmă cu câteva zile, fără niciun fel de emoții, că este mai puțin relevant decât credem faptul că nu funcționează sistemul informatic de sănătate. ”Oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem.”, a explicat Daniel Osmanovici. În teorie, declarațiile cu pricina au iscat un scandal mediatic. În practică, domnul cu pricina are toate șansele să-și păstreze postul și să nu sufere vreo consecință a gestului.

CNAS funcționează sub autoritatea lui Răzvan Vulcănescu, președinte interimar din data de 3 iunie a acestui an. Vulcănescu ocupă de 13 ani funcții de conducere în instituțiile de la vârful sistemului de sănătate din România – Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În speranța că va pune presiune pe CNAS, Dăncilă a cerut ministrului Sănătății să solicite demisia președintelui autotărității respective și purtătorului de cuvânt.

„Se fac eforturi pentru remedierea acestor defecțiuni dar dacă ați adus în discuție, am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție. De aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt și al directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a declarat premierul Viorica Dăncilă joi, într-o conferință de presă la Drobeta Turnu Severin, potrivit Hotnews.

Din păcate, Dăncilă nu a înțeles că CNAS este subordonată premierului României. Nu are legătură cu ministerul Sănătății. Cu toate acestea, Pintea i-a jucat jocul și a cerut public demiterea purtătorului de cuvânt, fără să-l mai menționeze pe președintele CNAS. „Solicit acum, public, preşedintelui Casei, demiterea purtătorului de cuvânt”, a spus Pintea.

Revenind la irelevanța acestor declarații de mai sus, Vulcănescu a afirmat că ”nu ia în calcul” demisia.
Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Pensiile care vor trece printr-o a doua recalculare. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţ important
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro