Viorica Dăncilă, în cazul CNAS: cum a demonstrat că nu înțelege instituțiile statului, din nou

Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătății să-i solicite demisia președintului Casei de Asigurări de Sănătate, fără să știe că instituția CNAS funcționea în subordinea premierului.

Purtătorul de cuvând al CNAS a declarat în urmă cu câteva zile, fără niciun fel de emoții, că este mai puțin relevant decât credem faptul că nu funcționează sistemul informatic de sănătate. ”Oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem.”, a explicat Daniel Osmanovici. În teorie, declarațiile cu pricina au iscat un scandal mediatic. În practică, domnul cu pricina are toate șansele să-și păstreze postul și să nu sufere vreo consecință a gestului.

CNAS funcționează sub autoritatea lui Răzvan Vulcănescu, președinte interimar din data de 3 iunie a acestui an. Vulcănescu ocupă de 13 ani funcții de conducere în instituțiile de la vârful sistemului de sănătate din România – Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În speranța că va pune presiune pe CNAS, Dăncilă a cerut ministrului Sănătății să solicite demisia președintelui autotărității respective și purtătorului de cuvânt.

„Se fac eforturi pentru remedierea acestor defecțiuni dar dacă ați adus în discuție, am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție. De aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt și al directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a declarat premierul Viorica Dăncilă joi, într-o conferință de presă la Drobeta Turnu Severin, potrivit Hotnews.

Din păcate, Dăncilă nu a înțeles că CNAS este subordonată premierului României. Nu are legătură cu ministerul Sănătății. Cu toate acestea, Pintea i-a jucat jocul și a cerut public demiterea purtătorului de cuvânt, fără să-l mai menționeze pe președintele CNAS. „Solicit acum, public, preşedintelui Casei, demiterea purtătorului de cuvânt”, a spus Pintea.

Revenind la irelevanța acestor declarații de mai sus, Vulcănescu a afirmat că ”nu ia în calcul” demisia.
Sursa: Hotnews
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI