Reguli noi pentru pasageri în Aeroportul Otopeni. În ce condiții se va putea circula începând cu 15 mai

Reguli noi pentru pasageri în Aeroportul Otopeni. În ce condiții se va putea circula începând cu 15 mai
Reguli noi pentru pasageri în Aeroportul Otopeni. În ce condiții se va putea circula începând cu 15 mai

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNA) au anunțat adoptarea unor măsuri noi de prevenție și protecție împotriva răspândirii infecției cu COVID-19. Printre obligațiile pasagerilor se numără purtarea măștilor de protecție și păstrarea distanței de 1 metru între persoane. Aceste reguli vor fi aplicate începând cu data de 15 mai, atunci când în România starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă.

Reguli noi pentru angajați și pasageri în Aeroportul Otopeni

Pandemia de COVID-19 a produs schimbări radicale în toate domeniile, iar oamenii trebuie să înceapă să se obișnuiască cu noile reguli de conviețuire. Prioritară în această perioadă este sănătatea oamenilor, motiv pentru care companiile din întreaga lume abordează modalități diverse pentru a menține siguranța cetățenilor.

Începând cu data de 15 mai, în România vor fi permise anumite zboruri care nu au ca destinație zonele roșii, iar conducerea Aeroportului Henri Coandă a transmis oficial noile măsuri de prevenție pe care angajații și pasagerii vor fi obligați să le respecte.

În afara purtării măștilor de protecție și a distanței de 1 metru între persoane, aceștia au anunțat cum va fi realizată debarcarea pasagerilor. Aceasta se va face la distanță de terminal, iar pasagerii vor fi conduși către corturile de așteptare. Plecarea spre terminal va fi făcută în grupuri organizate de angajații aeroportului, în funcție de ora și destinația cursei.

Circulația în zona aeroportului este deviată

Reprezentanții aeroportului avertizează pasagerii asupra circulației deviatenîn zona aeroportului. Aceste inconveniențe rutiere sunt cauzate de lucrările care se fac pentru conexiunea feroviară cu Gara de Nord.

Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de aşteptare.

Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, vor fi respectate indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă.

După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur. Purtarea măştii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate”, se arată în informarea transmisă de CNAB.

Reguli pentru îmbarcarea în aeronavă

Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat faţă de uşa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă uşă„, potrivit informării.

Fluxul de sosiri nu va fi influențat,  însă va fi interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii, rămânând valabile obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie, precum şi păstrarea unei distanţe de 1 metru faţă de cei din jur.

Singurele situații în care le va fi permis accesul în terminal și altor persoane față de pasageri sunt acelea de necesitate urgentă, precum accesul la grupurile sanitare, supermarket, achiziţie de bilete de avion.

Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluţii dezinfectante – recomandăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi. Vă rugăm să respectaţi indicaţiile personalului din aeroport! Eventualele modificări impuse de autorităţi vor fi imediat implementate şi aduse la cunoştinţa publicului„, mai spune CNAB, potrivit digi24.ro.