Se schimbă Whatsapp pentru toți utilizatorii. Românii trebuie să știe asta, decizia e finală

Se schimbă Whatsapp pentru toți utilizatorii. Românii trebuie să știe asta, decizia e finală
Se schimba WhatsApp pentru toti utilizatorii

În viitor, discuțiile de pe WhatsApp salvate în cloud vor fi criptate și protejate printr-o parolă care este aleasă de utilizator. De asemenea, convorbirile din WhatsApp pot să fie salvate online ca să fie restaurate în situația schimbării telefonului mobil. De precizat este că în funcție de platformă, conversațiile pot fi salvate în Google Drive sau în iCloud.

Se schimbă Whatsapp pentru toți utilizatorii

Dar din momentul salvării online a backup-ului, securitatea lui depinde doar de măsurile luate de furnizorul spațiului de stocare, Google sau Apple. În acest moment, Facebook și WhatsApp nu mai pot să ajute cu nimic utilizatorul, dacă hackerii dobândesc acces la Google Drive sau iCloud, așa cum s-a mai întâmplat.

Prin urmare, WhatsApp lucrează la o opțiune ce va permite utilizatorului să protejeze backup-urile cu o parolă ce trebuie să conțină cel puțin opt caractere lungime. Parola se va stabili de către utilizator când se creează backup-ul și se va cere de către aplicație în momentul în care se încearcă restaurarea acestuia. De menționat este că backup-urile protejate cu parolă vor fi criptate.

Tocmai de aceea, la nivel teoretic, nimeni nu va putea accesa accesa conținutul backup-urilor criptate. În plus, Facebook va avertiza utilizatorul că nu o să îl poată ajuta să recupereze backup-ul dacă își uită parola. O facilitate viitoare, dar care nu se știe când va fi lansată, ar trebui să ajute WhatsApp ca să mai câștige niște puncte la capitolul încredere, după episodul partajării datelor personale cu Facebook, ce a dus la migrarea către unele din aplicațiile concurente pentru câteva milioane de utilizatori.

Cum recuperezi contul de Whatsapp

WhatsApp spune că cei care au conturile furate le pot recupera, însă procesul întreg poate să dureze de la câteva minute la câteva zile, în funcție de ce s-a întâmplat după furtul contului. Deci, totul depinde de persoana care a furat contul și dacă aceasta l-a securizat cu un cod de autentificare în doi pași, însă chiar și așa, WhatsApp menționează că se poate recupera contul și că persoana care l-a furat nu-l va mai putea folosi după aceea.

Așadar, trebuie să te duci în aplicație și să încerci să reactivezi contul pe telefonul tău, să introduci apoi codul de autentificare în doi pași, încât vei fi în mod automat relogat și vei avea acces la toate conversațiile tale, mai ales dacă era făcut un backup înainte ca acest cont să fi fost furat. Mai multe detalii AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI