Se schimbă vârsta de votare în România?! Propunerea aiuritoare a lui Florin Cîțu

Se schimbă vârsta de votare în România?! Propunerea aiuritoare a lui Florin Cîțu
Florin Cîțu, propunere în dreptul vârstei de votare a tinerilor din România

Florin Cîțu vine cu o propunere care îi uimește pe mulți. Ce s-ar putea întâmpla cu vârsta de votare în România? Președintele Senatului aduce mai multe declarații despre acest subiect. Ce spune oficialul?

Florin Cîțu, propunere incredibilă: ce spune despre schimbarea vârstei de votare din România?

Liderul liberal a răspuns afirmativ la o întrebare care viza posibilitatea ca vârsta de votare a tinerilor din România să coboare. Florin Cîțu a susținut că ar fi de acord ca în țara noastră să se urmeze exemplul altor țări unde tinerii votează de la 16 ani. De asemenea, acesta a subliniat că o modificare în acest sens a Constituției ar fi un lucru bun.

“Vedem, de exemplu, în UE că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani. Din punctul meu de vedere, da. Eu cred că este un lucru bun”, a precizat Cîţu.

Cel din urmă a menționat că o discuție pe această temă trebuie să aibă loc în interiorul partidului pentru a clarifica ce se dorește prin această modificare. Președintele Senatului a susținut că a existat o discuție și în Biroul Executiv al PNL, dar dorește să vadă întâi de toate care sunt prioritățile.

„Există dezechilibre care ar putea fi corectate”

“Am avut o discuţie şi în Biroul Executiv al PNL. Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem care sunt priorităţile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm.

Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în PNL întâi. E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţiile dintre preşedinte – Parlament – Guvern, Guvern – preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate”, a conchis preşedintele Senatului.

Ce crede președintele despre acest lucru?

Șeful statului declara în anul 2019 că este de acord cu coborârea vârstei minime de vot. Președintele susținea atunci că „ar trebui să începem să învăţăm şi despre democraţie un pic mai devreme”.

„În principiu, sunt de acord cu votul de la o vârstă mai fragedă, 16 ani pare ok, dar cred că ar trebui să începem să învăţăm şi despre democraţie un pic mai devreme, înainte de primul vot, pentru că nu dorim să ne aflăm într-o situaţie ca acum, când se merge la vot la 18 ani şi începi să înveţi lucruri despre alegeri când ai 38″, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei dezbateri despre viitorul Europei la care a participat și președintele Comisiei Europene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI