Florin Cîțu, replică acidă către noul ministru al Finanțelor: ‘E doar euforia’

Florin Cîțu, replică acidă către noul ministru al Finanțelor: ‘E doar euforia’
Florin Cîțu vine cu replici acide pentru un oficial

Florin Cîțu a venit cu o replică acidă către noul ministru al Finanțelor. Ce i-a spus oficialului? Românii care au auzit mesajul au rămas fără replică. Fostul premier nu s-a mai putut abține și a surprins cu cuvintele sale.

Florin Cîțu, replici acide: ce i-a spus noului ministru de Finanțe?

Florin Cîțu nu s-a abținut și a adus în prim-plan câteva mărturii despre ministrul Finanțelor. Mărturiile celui din urmă despre fostele guverne și modul în care și-au administrat bugetul l-au făcut pe Cîțu să explodeze.

„Pun aceste declarații și mă interesează cele ale președintelui partidului, pe seama euforiei de a intra la guvernare. Nu cred că se așteptau să intre la guvernare în această perioadă până la 2024…Eu cred că sunt acum la început și nu vor mai continua„, a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

Adrian Câciu a apreciat că banii care au fost împrumutați de guvernele conduse de Orban și Cîțu ‘s-au dus pe risipă’, ulterior a criticat colectarea insuficientă și a adăugat că Auditul și Curtea de Conturi își vor face treaba.

Florin Cîțu a invocat menținerea deficitului la recenta rectificare bugetară, dar și evaluarea bugetară și evaluarea pozitivă pe care au avut-o agențiile de rating despre România. În acest context, Florin Cîțu a făcut o serie de delimitări legate de guvernare PNL-PSD.

„Nu am făcut alianță, ci coliție! De ce am făcut compromis? Nu este un cec în alb. Când a fost demis Stelian Ion din Guvern am cerut celor de la USR să revină în coaliție. Ei au semnat o moțiune de cenzură cu AUR. Apoi, au semnat moțiunea PSD”, a declarat oficialul.

„Suntem într-o coaliție de guvernare”

Președintele PNL spune că acuzațiile noului ministru față de modul în care au fost cheltuiți banii nu sunt ferme și deloc reale.

„Ce deranjează sunt insinuările venite de la președintele PSD când vorbește despre aceste lucruri. Pentru că suntem într-o coaliție de guvernare. Eu pun aceste declarații – și mă interesează cele venite de la președintele partidului, nu celealte – pe seama euforiei intrării la guvernare.

Eu nu cred că se așteptau să intre la guvernare până în 2024. Și cred că din euforie vedem aceste declarații în această perioadă. Dar eu cred că sunt doar acum la început și nu vor mai continua. Am auzit și discuții despre un audit. Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a preluat și el un mandat și vorbea de o gaură imaginară în nu știu ce buget, în 2015”, a adăugat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI