Se reintroduc restricții noi! Ludovic Orban a făcut anunțul chiar în seara aceasta

Se reintroduc restricții noi! Ludovic Orban a făcut anunțul chiar în seara aceasta
Ludovic Orban l-a demis pe Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu

Premierul României, Ludovic Orban a anunțat că România va reintroduce restricții noi, pentru cetățenii care vin din alte state cu un nivel de infectare mai ridicat.

Se reintroduc noi restricții. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Miercuri, premierul Ludovic Orban a anunțat că România va reintroduce restricții pentru cei care vin din alte țări care au un risc superior de infectare. Persoanele care stau mai mult de trei zile trebuie să arate un test negativ, iar celelalte vor intra în carantină cu posibilitatea testării în ziua a cincea.

„Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Premierul a precizat că pentru persoanele care vin în România și stau o perioadă de până la trei zile nu se va impune obligația carantinării, dacă aceștia prezintă un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

„Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziție două variante – carantină pe 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii vor putea ieși din carantină”, a explicat Ludovic Orban.

După videoconferința cu prefecții, premierul Ludovic Orban a mai spus că a cerut intensificarea acțiunilor autorităților în lupta contra răspândirii noului coronavirus.

Al doilea val al pandemiei este iminent în Europa

Miercuri seara, președintele Klaus Iohannis a declarat că, în Europa, conform specialiștilor, un al doilea val al pandemiei de COVID-19  este iminent. Acesta susține că, în funcție de numărul de cazuri, este posibilă reintroducerea restricțiilor în unele localități sau segmente.

”Opinia aproape unanimă a specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent. Deja, cele mai multe țări de continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situația nu este bună. Din păcate, chiar astăzi (miercuri-n.r.) am înregistrat un record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend și a menține epidemia sub control.

Acest virus nu va dispărea prea curând, până va fi disponibil un vaccin sau un tratament trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o societate și o economie funcționale”, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă organizată miercuri la Palatul Cotroceni.

Se reintroduc noi restricții
Se reintroduc restricții noi

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI