Legea promulgată azi de Klaus Iohannis. Milioane de lei vor fi redistribuite

Legea promulgată azi de Klaus Iohannis. Milioane de lei vor fi redistribuite
Legea promulgată azi de Klaus Iohannis. Milioane de lei vor fi redistribuite

În iunie la Camera Deputaților era depus un proiect de lege ce trebuia să aprobe Ordonanţa de Urgenţã a Guvernului. Aceste acte normative au fost emise în contextul situaţiei determinate de răspândirea coronavirusului. Astăzi Klaus Iohannis a promulgat forma finală a acestui proiect.

Legea promulgată azi de Klaus Iohannis

Noua lege promulgată de Klaus Iohannis astăzi, face referire la sumele neutilizate la nivel local în campania de informare publică. Bani folosiți în contextul pandemiei de coronavirus. Banii erau destinați posturilor de radio şi de televiziune. Conform legii, aceștia vor fi redistribuiți la nivel naţional.

Legea promulgată azi de Klaus Iohannis. Milioane de lei vor fi redistribuite
Klaus Iohannis a semnat legea ce redistribuie banii din campaniile guvernului

”În situaţia în care, în bugetele prevăzute, rămân sume nealocate din cauza unor limitări obiective, sumele rămase vor fi redistribuite către celelalte staţii care nu au atins aceste limitări, exclusiv. Redistribuirea se va aplica repetat până la atingerea limitelor respective sau până la consumarea bugetului alocat campaniei”, arată actul normativ promulgat marţi de şeful statului.

Milioane de angajați sunt interesați

Banii fusesră distribuiți în baza unei alte Ordonanțe de Urgență, 63/2020, de către Guvern spre instituțiile de media din România, fie că vorbim de radio, televiziuni sau publicații online sau tipărite. Banii erau destinați producției de materiale video și informare cu privire la pandemia de coronavirus. Materialele de informare erau făcute, atât video, cât și articole cu caracter informativ și de prevenție.

”Campanii de informare publică privind măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi campanii de informare publică privind modul de reluare a activităţilor economice şi sociale şi de promovare a produselor şi serviciilor româneşti, în conformitate cu prezenta ordonanţă de urgenţă, pentru o perioadă de 180 de zile de la data încheierii în acest sens a contractelor de prestări servicii, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.”, se spunea în OUG 63/2020.

Camera Deputaților trimite către Klaus Iohannis promulgarea legii

Proiectul propus de Guvern, prin OUG a fost adoptat de Senat pe 16 iunie. Ulterior, pe 8 septembrie, Camera Deputaţilor a adoptat decizional iniţiativa legislativă. După acest vot în Camera Deputaților, legea a fost trimisă către Klaus Iohannis pentru promulgare.

”Articol unic. – Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92 din 28 mai 2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 459 din 29 mai 2020, cu următoarea completare:
– După articolul XI se introduce un nou articol, art. XII, cu următorul cuprins:
„Art. XII. – La articolul 4 alineatul (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/2020 pentru organizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19, aprobată cu modificări prin Legea nr. 164/2020, cu modificările ulterioare, după litera c) se introduce o nouă literă, lit. c1), cu următorul cuprins:
«c1) în situaţia în care, în bugetele prevăzute la art.3 lit.c), rămân sume nealocate din cauza unor limitări obiective, sumele rămase vor fi redistribuite către celelalte staţii care nu au atins aceste limitări, exclusiv prin mecanismul enunţat la lit. c). Redistribuirea se va aplica repetat până la atingerea limitelor respective sau până la consumarea bugetului alocat campaniei.»”, se  specifică în noua lege.

Urmăriți Playtech.ro și pe