Se redeschide prima grădină istorică din Capitală, după 30 de ani de neglijență. Așa va arăta cinematograful Capitol după reabilitare

Se redeschide prima grădină istorică din Capitală, după 30 de ani de neglijență. Așa va arăta cinematograful Capitol după reabilitare
Se redeschide prima grădină istorică din Capitală, după 30 de ani de neglijență. Așa va arăta cinematograful Capitol după reabilitare

După o investiție de un milion de euro, prima grădină istorică din Capitală se va redeschide după 30 de ani. Complexul include cinematograful Capitol și grădina de vară Alhambra, fiind unul dintre imobilele norocoase ale Bucureștiului.

Investiție de peste un milion de euro în clădirea istorică

Timp de 30 de ani, clădirea a fost neglijată și s-a degradat. Complexul a fost închiriat pe termen lung de teatrul Elisabeta. Cu o investiție de peste un milion de euro, grădina de vară se va redeschide, după 30 de ani, pe 26 august. Cinematograful se va redeschise anul viitor.

RADEF, compania care îl administrează, a încercat de-a lungul timpului să încheie câteva parteneriate care ar fi salvat imobilul, acesta fiind inactiv din anul 1991. Din păcate, toate au fost păguboase. Până la începutul acestui an nu s-a întâmplat nimic deosebit.

Mai mult de atât, în cadrul unui contract care ar fi trebuit să salveze complexul, se spune că există posibilitatea ca cele două imobile să fie demolate. În locul acestora, ar apărea o clădire de birouri.

Din fericire, aceste informații nu au fost adevărate. Prin urmare, în anul 2004, Grădina și Cinematograful Capitol au fost declarate monumente istorice, printr-un ordin dat de Ministerul Culturii.

Grădina de vară va fi inaugurată pe 26 august

Alhambra este prima grădină istorică din Capitală. Cinematograful și grădina de vară au fost construite în anul 1916. Aici au participat la diferite evenimente regele Carol I și regina Elisabeta. Ambele clădiri au o istorie spectaculoasă si deosebită.

Abia anul acesta, contra unei investiții de un milion de euro, grădina de vară urmează să fie inaugurată pe 26 august. Cel mai probabil, cinematograful se va deschide în octombrie, însă anul viitor.

„Am închiriat complexul anul acesta, și credem în capacitatea lui de a renaște. Vom investi în total un milion de euro în reabilitarea celor două. Grădina de vară va fi inagurată săptămâna aceasta, pe 26 august. La cinematograf lucrările sunt mai complicate, mai ales că ținem să păstrăm arhitectura originală”, a declarat pentru Economedia Florina Pîrvan, event manager al Teatrului Elisabeta.

Imobilul se învecinează cu actualul club Krystal, cu Institutul de Mecanică a Solidelor și hotelul Cișmigiu.

Parcela pe care se întind clădirile au o suprafață de 1.040 de mp. Grădina de vară ocupă circa 410 mp, având 200 de locuri. Cinematograful Capitol ocupă aproximativ 630 de metri pătrați și are 550 de locuri. Primul eveniment găzduit va avea loc pe 26 august, fiind un concert de pop-opera al grupului Ad Libitum Voices.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI