Se redeschide cel mai eficient centru de vaccinare drive-thru din ţară, care în primăvară a fost pe primul loc

Se redeschide cel mai eficient centru de vaccinare drive-thru din ţară, care în primăvară a fost pe primul loc
Se redeschide cel mai eficient centru de vaccinare drive-thru din ţară, care în primăvară a fost pe primul loc

Primăria municipiului Galați a anunțat că, începând de marți, 26 octombrie, se redeschide centrul de vaccinare drive-thru în parcarea Shopping City Galați, având în vedere numărul tot mai crescut de persoane care vor să se vaccineze împotriva virusului.

Cel mai eficient centru de vaccinare drive-thru din țară se redeschide

Programul centrului de vaccinare drive-thru din parcarea Shopping City Galați este între orele 08:00 – 20:00 zilnic. Potrivit primăriei Galați, vor fi două fluxuri pentru administrarea serurilor Johnson & Johnson și Pfizer.

Centrul de vaccinare drive-thru din Galați a fost deschis la începutul lunii mai, în parcarea de la mall. Cu toate acestea, a fost închis la sfârșitul lunii septembrie. Centrul de vaccinare a fost pe primul loc în țară, potrivit autorităților. În total, aici au fost administrate 27.481 de doze de vaccin.

Mai mult de atât, reprezentanții primăriei informează că la Patinoarul „Dunărea” se va mai deschide un flux pentru vaccinare, pe lângă celelalte trei existente. Începând de luni, 25 octombrie, s-a redeschis centrul de vaccinare de la Baza „Siderurgistul”.

Programul este zilnic, între orele 08:00 și 20:00. Aici se află trei fluxuri de vaccinare împotriva Covid-19 pentru administrarea serurilor Johnson & Johnson și Astra Zeneca. Gălățenii se pot prezenta în continuare și la celelalte centre de vaccinare amenajate de Primărie.

Maratonul vaccinării în București

Weekend-ul trecut, șase centre de vaccinare au fost deschise non-stop. Oamenii au venit în număr mare pentru a se imuniza încă de la primele ore.

 „Acum m-am convins ca să vin, mai ales că și mama mea s-a vaccinat care este mai în vârstă. Nu pentru restricții, pentru sănătatea mea, ca să nu ajung la spital intubată”, a spus o femeie.

Un tânăr a declarat că a decis să se vaccineze deoarece tulpina nouă de Covid este mult mai transmisibilă, dar și din cauza restricțiilor care au intrat în vigoare.

„Am prieteni, am colegi care s-au vaccinat, sunt în regulă, sunt ok, și mi s-a părut normal să vin și eu”, a afirmat o femeie.

Până în prezent, în România s-au vaccinat peste șase milioane de oameni. Aproximativ o mie de persoane au fost vaccinate în primele două ore ale maratonului de vaccinare din București. Doar în Capitală, vinerea trecută au fost imunizate 3.500 de persoane.

„Bucureștenii se vaccinează: 3.362 de persoane vaccinate în primele 2 ore, din care 1.084 în cadrul Maratonului pentru viață!”, au anunțat autoritățile pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Conform instrucțiunilor CNCAV, la activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 și a dozei de booster.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI