Se redeschid restaurantele și cafenelele în interior. Informații de ultimă oră

Se redeschid restaurantele și cafenelele în interior. Informații de ultimă oră
Relaxarea restrictiilor din Bucuresti se va face incepand de luni, 25 ianuarie

Se redeschid restaurantele și cafenelele în interior. Sunt informații de ultimă oră de la Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Se redeschid restaurantele, barurile, teatrele, sălile de jocuri și cafenelele. Ministerul Sănătății a recomandat să nu fie deschise

Se redeschid restaurantele și cafenelele în interior. Este anunțul zilei. CMSU, întrunit în şedinţă vineri, la orele 13:00, a decis redeschiderea la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi de jocuri de noroc.

Decizia se aplică începând de luni, 25 ianuarie şi a ţinut cont de evoluţia ratei de infectare din Capitală, care a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Legal, restaurantele și celelalte afaceri trebuie deschise

Rata de infectare comunicată vineri este 2,52 la mie. Este a treia zi consecutivă în care rata de infectare este sub 3 la mie.

Din punct de vedere legal, a trebuit să analizăm situaţia şi să luăm o decizie. Cu 47 de voturi pentru, o abţinere şi 4 voturi împotrivă, s-a luat decizia relaxării măsurilor, începând de luni, 25 ianuarie, ora zero„, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, potrivit antena3.ro.

Când intră în vigoare decizia

Astfel, începând de luni, 25 ianuarie, îşi vor putea relua activitatea la interior barurile, restaurantele, cafenelele, în limita a 30% din capacitate. De asemenea, sălile de spectacole şi cele de jocuri de noroc vor putea desfăşura, de asemenea, activităţi la interior cu respectarea aceleiaşi limite, respectiv de 30% din capacitate.

Programul activităţilor interioare va trebui să se desfășoare între orele 06-21:00.

Traian Berbeceanu nu comentează cele spuse de Ministrul Sănătății

De asemenea, Triana Berbeceanu nu a dorit să comenteze declaraţiile ministrului sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a spus că cifrele comunicate de GCS nu reflectă realitatea.

Miercuri, acest indicator a coborât sub 3 la mie iar prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a spus că va aştepta 48 de ore pentru a constata dacă rata de infectare se menţine sub pragul critic de 3 la mie.

Afacerile vor fi deschise cu condiția 30% din capacitate

Redeschiderea stabilimentelor anunțate va respecta prevederile legale: localurile din industria ospitalităţii vor putea primi clienţi, în interior, în limita a 30% din capacitate.

Înainte de a se lua decizia relaxării restricțiilor, vineri după-amiază, Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunea că, în opinia sa, rata de infectare nu are cum să scadă la nivelul comunicat de autorităţi şi că, probabil, de vină este Grupul de Comunicare Specială, care a comunicat date greșite.

Vlad Voiculescu nu este de acord cu deschiderea restaurantelor și a celorlalte afaceri

Astfel, ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a cerut să se amâne redeschiderea localurilor HoReCa. Potrivit ministrului, „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții„.

Aceasta, mai ales în contextul în care au fost confirmate încă două noi cazuri cu tulpina mai contagioasă apărută în Marea Britanie, în București, a anunțat Vlad Voiculescu.

Tulpina din Anglia, prezentă și în București, mult mai contagioasă

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.