Tulpina covid din Marea Britanie a ajuns în țară. Cazuri noi, ce s-a întâmplat

Tulpina covid din Marea Britanie a ajuns în țară. Cazuri noi, ce s-a întâmplat
Tulpina covid din Anglia este deja in Bucuresti

Tulpina covid din Marea Britanie a ajuns în țară. Cazuri noi, ce s-a întâmplat. Încă două cazuri de coronavirus cu noua tulpină au fost depistate în România.

Autoritățile sunt în alertă. Cer menținerea restricțiilor în București după ce au apărut noi cazuri de coronavirus modificat

Noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie a ajuns în țară. Încă două cazuri de coronavirus cu noua tulpină au fost depistate în România.

Alte două noi cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost depistate în România. Culmea, pacienții infectați nu au călătorit în afara țării de curând. Astfel, ministrul Sănătății solicită menținerea restricțiilor în București.

Pacienții cu tulpina de covid din Marea Britanie, internați la Matei Balș

Cei doi pacienți se află în prezent internați la spitalul Matei Balș din Capitală, a transmis Ministerul Sănătății. Între timp Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, solicită autorităților să nu relaxeze restricțiile în București.

Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”. Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății, astăzi.

Autoritățile se așteaptă ca numărul de cazuri să se înmulțească

De asemenea, în prezent, și alte teste  sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate urmând să fie anunțate.

Astfel, ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru coronavirus la primele simptome ale bolii. Între timp, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a trimis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care cere menținerea restricțiilor în Capitală, subliniind că, în contextul național și european, ”măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”.

Noua tulpină este mult mai contagioasă. Ministerul Sănătății, apel către bucureșteni

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”, se mai arată în comunicatul de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI