Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf? Multe gospodine evită acest ingredient
Salata boeuf este nelipsită de pe masa de sărbătoare, însă există o dezbatere la nivel național cu privire la mazărea din acest prepari. Mulți susțin că acest ingredient strică tot preparatul, în timp ce alții spun că adoră să mănânce salata boeuf cu mazăre. Totuși, o întrebare rămâne: Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf?
Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf
Rețetele de salată boeuf vechi includ și mazărea printre ingrediente. Totuși, unii oameni preferă să evite acest ingredient, iar asta pentru că mazărea poate fi adesea amară, în funcție de brand sau soiul ei.
În plus, mazărea este cunoscută pentru faptul că balonează. Un sondaj realizat de un site culinar arată că majoritatea preferă salata boeuf cu mazăre. Când vine vorba despre acest ingredient, bucovinenii sunt mari fani, urmați de maramureșeni și transilvăneni.
Vezi și: Salată boeuf ca la mama acasă. Ingredientul care îi oferă un gust special de fiecare dată
Cu toate acestea, muntenii nu sunt deloc amatori de mazăre în boeuf. Preferă să nu îl pună deloc în salată sau să îl înlocuiască.
O altă controversă este legată de carnea cu care se face această salată. Deși se numește boeuf, mulți români folosesc carne de pui. Rețeta originală este cu vită, (boeuf = vită în franceză), dar aceasta este adaptată după preferințele oamenilor, așa că mulți preferă puiul sau curcanul.
Cât despre maioneză, toată lumea este de acord că o salată boeuf bună se face cu maioneză de casă. Același sondaj arată că 71% dintre respondenți mănâncă plata boeuf de Crăciun și de Revelion și 48% o consumă la masa de Paște. Sondajul a fost făcut în 2022 pe un eșantion de 2874 de persoane.
Citește și: Cu ce să înlocuiești ouăle pentru maioneza de post. E atât de simplu și va avea același gust
Rețetă de salată boeuf
Pentru a face o salată boeuf senzaționlă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 600 g carne (pui/vită)
- 500 g cartofi cu tot cu coajă
- 220 g morcovi fără coajă, tăiați bucăți mari
- 180-200 g mazăre din conservă
- 300 g castraveți în oțet
- 250 g gogoșari în oțet
- 300 g maioneză de casă
Pentru început, pune carnea la fiert cu sare și boabe de piper. Separat, fierbe cartofii în coajă și morcovii.
Taie mărunt castraveții murați, gogoșarii în oțet și scurge mazărea. Pune totul într-un castron.
Când cartofii s-au fiert și s-au răcit, taie-i cubulețe și adaugă-i la compoziție. Pune și morcovii și procedează la fel și cu carnea.
Vezi și: Câtă maioneză se pune în salata de boeuf, de fapt. Greșeala pe care o fac toate gospodinele
Adaugă sare, piper și amestecă totul bine. Adaugă maioneza de casă și la nevoie completează cu zeamă de lămâie sau puțin muștar.
Lasă salata boeuf în frigider pentru câteva ore și apoi servește-o.