Salata de boeuf este preparatul care nu lipsește niciodată de pe masă de sărbători. Există foarte multe rețete pe care gospodinele le folosesc pentru a prepara acest aperitiv, însă maioneza nu lipsește niciodată. Una dintre marile greșeli pe care le fac gospodinele este că nu știu câtă maioneză se pune în salata de boeuf, de fapt.
Salata de boeuf este una dintre cele mai delicioase mâncăruri și nu lipsește niciodată de pe mesele românilor de sărbători. Gospodinele știu rețeta pe de rost, având în vedere că o fac în fiecare an, de mai multe ori chiar.
Câtă maioneză se pune în sala de boeuf se întreabă multă lume, însă, adevărul este că depinde în funcție de rețetă și cât de multă salată doriți să faceți. În rândurile următoare veți găsi o rețetă de maioneză de casă delicioasă și câteva rețete de salată de boeuf pe care trebuie să le încercați.
Atunci când vine vorba despre cantitatea de maioneză pe care trebuie să o puneți, pentru un platou mare vă trebuie 250 de grame de maioneză + 30 de grame de maioneză pentru decor. Dacă puneți prea puțină maioneză, salata ar putea ieși prea seacă, iar dacă puneți prea mult, salata ar putea fi neplăcută la gust pentru unele persoane.
Maioneza este unul dintre principalele ingrediente la salata de boeuf. Pentru a ieși cât mai gustoasă, vă recomandăm să încercați următoarea rețetă. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Modul de preparare nu este deloc dificil. În primul rând, batem într-un bol gălbenușurile și adăugăm cele două linguri de muștar Dijon. Mai apoi, adăugăm 250 ml de ulei de floarea soarelui. Pentru ca maioneza să nu se taie, se va adăuga puțin câte puțin, în timp ce mestecăm încontinuu.
După ce totul se îngroașă puțin, adăugăm și oțetul. Acesta are rolul de a subția și decolora emulsia. Se adaugă restul de 250 ml de ulei de măsline, procedând la fel, turnând puțin câte puțin.
La final, se adaugă și zeama de lămâie și sarea de mare, de asemenea, amestecând foarte bine. Maioneza care se obține astfel se pune într-un borcan sterilizat și poate păstra la frigider și vreme de o săptămână.
Salata de boeuf cu carne de pui sau vită o cunoaște toată lumea, însă ați încercat cu somon afumat? La modul de preparare nu este diferență foarte mare, însă gustul este extraordinar. Ca și ingrediente, veți avea nevoie de:
Citește și: Ingredientul care nu are ce căuta în salata boeuf. Multe gospodine îl pun, însă strică gustul preparatului
Pentru început, cartofii, morcovul și oul se fierb și se lasă la răcit, după care se taie în cubulețe. Castraveții murați se taie în bucăți mai mici, măslinele în patru și somonul în șuvițe.
Continuăm rețetă prin a pune cartofii tăiați, morcovul, castraveții, măslinele și somonul într-un bol, apoi amestecăm foarte bine, iar la final vom adăuga oul pe care l-am lăsat la răcit și mazărea. Sare punem după gust, iar la final se ornează cu maioneză, tot după gust.