Maioneza este unul dintre sosurile des folosite de către gospodine în bucătăria românească. Produsul este utilizat pentru a lega diverse ingrediente din mâncăruri precum salata de boeuf. Pentru că a început perioada Postului Crăciunului, bucătăresele folosesc „trucuri” pentru a evita consumul de produse de origine animală. Află în rândurile de mai jos cu ce să înlocuiești ouăle pentru maioneza de post.
Postul Crăciunului a început marți, 15 noiembrie. Gospodinele sunt atente ca în perioada de 40 de zile a postului să prepare mâncăruri care să nu conțină produse de origine animală. Multe preparate se bazează pe unul dintre cele mai comune sosuri folosite în bucătăria românească – maioneza.
Nu trebuie să renunți la acest tip de sos în perioada postului. Ouăle folosite în rețeta clasică de maioneză pot fi înlocuite cu avocado, cartofi sau chiar pufuleți. Vei obține o pastă cu același gust precum maioneza tradițională. Este foarte ușor de preparat și nu vei avea nevoie de foarte mult timp ca să o pregătești.
Cum să prepari maioneză pentru post. De ce trebuie să ții cont. În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum să prepari rețetă de maioneză pe bază de avocado, cartofi și pufuleți. Dacă vei urma indicațiile oferite, cu siguranță îți vor plăcea rezultatele finale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Citește și: Alimentele și băuturile care trebuie consumate în Postul Crăciunului. Recomandările Mihaelei Bilic
Toate cele trei tipuri de maioneză pot fi folosite ca înlocuitoare a preparatului clasic, pe bază de ou, în perioada de post. Dacă vrei ca maioneza să fie acrișoară, poți adăuga mai multă zeamă de lămâie în pastele obținute. Sosurile pot fi folosite cu încredere în salate sau alte preparate. Poftă bună!