Ce restricții pot exista pentru nevaccinați. Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat

Ce restricții pot exista pentru nevaccinați. Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat
Ce restricții pot exista pentru nevaccinați

Președintele PNL Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat în ceea ce privește schimbările din pandemie. Ce categorie de persoane nu vor mai avea restricții și ce măsuri trebuie să ia Guvernul României, mai nou.

Ce restricții pot exista pentru nevaccinați

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, susține că în cadrul coaliției se discută noi măsuri de restricții în pandemie și cum Guvernul României are obligativitatea de a prezenta anumite propuneri pentru a îmbunătăți procesul de vaccinare a populației împotriva virusului COVID-19.

De asemenea, liderul liberalilor a menționat că persoanele care s-au imunizat deja împotriva coronavirusului nu vor mai avea restricții.

„Cu siguranţă se discută acest subiect, la nivelul coaliţiei, evident, Guvernul trebuie să prezinte propuneri de îmbunătăţire a procentului de vaccinare. Sigur, asta înseamnă o organizare şi mai bună, o campanie foarte bună care să fie derulată către toate categoriile.

În special categoriile care s-au vaccinat mai puţin, într-un procent mai mic, o apropiere, să spun, a punctelor de vaccinare către cetăţean şi o implicare a tuturor actorilor care pot să influenţeze oamenii să se vaccineze”, a declarat Ludovic Orban.

Ce avertisment lansează oficialii ONU legat de pandemia de coronavirus

Oficialii de la ONU au transmis un avertisment crunt referitor la pericolul determinat de amânarea vaccinării în rândul copiilor. Din păcate, pandemia de Covid-19 a îngreunat foarte tare procesul de imunizare, iar ridicarea bruscă a restricțiilor sanitare poate cauza răspândirea unor noi focare de infecție.

Medicul Kate O’Brien, directoarea departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a vorbit despre problemele create în pandemia de Covid-19.

Se pare că toată atenția cadrelor medicale și a resurselor sanitare s-a îndreptat către lupta anti-Covid, iar din acest motiv au fost neglijate alte boli, tratamente și vaccinuri importante pentru sănătatea cetățenilor.

Conform statisticilor publicate de OMS și Unicef, 23 de milioane de copii nu au primit toate cele trei doze de vaccin difteric (D), tetanic (T), pertussis (celular).

„În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută. Copiii neprotejaţi şi o ridicare prea rapidă a restricţiilor sanitare împotriva Covid, care, de asemenea, au protejat parţial de anumite boli la copii, îşi arată deja efectele, un exemplu fiind apariţia unor focare de rujeolă în Pakistan.

Aceşti doi factori combinaţi sunt catastrofa absolută împotriva căreia tragem acum un semnal de alarmă pentru că trebuie să acţionăm imediat pentru a-i proteja pe aceşti copii”, a declarat directoarea OMS, doctorul Kate O’Brien.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI