Se întorc ploile și ninsorile în România! Când se schimbă brusc vremea

Se întorc ploile și ninsorile în România! Când se schimbă brusc vremea
sursa foto: pixabay.com

O vreme frumoasă și extrem de caldă pentru această perioadă a anului este astăzi. Maximele sunt cuprinse între 7 grade Celsius în depresiuni și 18 grade în sud-vest. Noaptea vor fi înnorări și ploi izolate în nord-vest, iar pe crestele Carpaților Orientali va ninge. Vântul își va păstra suflul în zonele montane înalte.

Fenomene ciudate se anunță în următoarele ore

Miercuri, temperaturile vor urca până la 20 de grade în sudul țării. Va ploua în nord, pe arii extinse, în vest și centru și cantitățile de apă vor depăși 15 l/ mp, la munte, vor fi precipitații mixte și este posibil să apară descărcări electrice.

Joi și vineri se va face mai frig. Ba ploua în sud și est, iar în rest vor fi precipitații mixte. La munte va ninge viscolit. Vremea își va păstra aspectul plăcut și în București, unde vor fi temperaturi de 16 grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat, iar presiunea atmosferică va fi în scădere.

Este în vigoare un cod galben de vânt în Tulcea, în zona de litoral. Codul a fost emis la ora 15. Vântul va atinge 55-60 km/ h.

O să ningă abundent în țările nordice

În Europa Centrală se așteaptă ca vântul să bată cu putere. Va ninge puternic în unele zone din Germania, în Marea Britanie și în Scandinavia. Se așteaptă ninsori și în Alpi. Vântul va sufla cu putere în nord-vestul Europei, va fi frig și vor fi și condiții pentru ploi. De altfel, ploile vizează porțiuni din centrul Europei. Dar o să fie frumos în zona Mediteranei, în Grecia și în zona de sud-est a Europei, unde o să fie foarte plăcut în timpul zilei, dar frig în timpul nopții. Se așteaptă ninsori abundente în sudul Germaniei.

În timp ce la noi se așteaptă o vreme frumoasă, de primăvară, în nord-vestul continentului vremea va fi rece, cu ploi și zăpadă. Meteorologii așteaptă și intensificări ale vântului, pentru ca tabloul de iarnă să fie complet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI