ANM anunță verdictul pentru luna martie. Cum va fi, de fapt, vremea și ce schimbări meteorologice majore se anunță

ANM anunță verdictul pentru luna martie. Cum va fi, de fapt, vremea și ce schimbări meteorologice majore se anunță
ANM anunță verdictul pentru luna martie. Cum va fi, de fapt, vremea și ce schimbări meteorologice majore se anunță

ANM a făcutul anunțul pentru luna martie, estimând vremea pe patru săptămâni prin ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. De asemenea, fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. Iată cum va fi vremea și ce schimbări meteorologice sunt anunțate.

ANM anunță verdictul pentru luna martie

În săptămâna 24.02.2020 – 02.03.2020, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și nord-estice. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și local în nordul țării. În regiunile sudice și sud-estice cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, iar în cele nord-estice apropiate de cele normale ale perioadei.

În săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020 temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele estice. În ce privește cantitățile de apă, acestea vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în generalapropiate de cele normale pentru această perioadă.

Harta meteo
Harta meteo

În săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020, vom avea temperaturi medii care se vor situa peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În ce privește cantitățile de precipitații, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil ușor excedentar în nord-estul teritoriului, anunță meteorologii.

Pentru ultima săptămână de din acest interval, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Avertizări meteo 25 februarie 2020

Până la ora 16:00, în județul Constanța este cod galben, de asemenea și și în județul Tulcea. Se anunță intensificări locale ale vântului, cu rafale ce vor atinge temporar 55…60 km/h.