Se întâmplă pentru prima dată de la începutul pandemiei în Wuhan, epicentrul Covid-19. Vestea de ultimă oră

Se întâmplă pentru prima dată de la începutul pandemiei în Wuhan, epicentrul Covid-19. Vestea de ultimă oră
Noi modificări în Wuhan. Premieră în orașul chinez în timpul pandemiei

Veste de ultimă oră de la Wuhan! Ce se întâmplă în epicentrul COVID-19 pentru prima dată de la începutul pandemiei? O lume întreagă este uluită de anunțul făcut recent de oficiali și de imaginile surprinse.

Noi modificări în Wuhan. Premieră în orașul chinez, la 9 luni de la debutul pandemiei

Veste incredibil de bună de la Wuhan! Orașul chinez a primit primul zbor internațional de la începutul pandemiei și până acum. Aeroportul a fost închis din cauza coronavirusului încă din luna ianuarie, toate cursele externe fiind anulate. China și-a redus drastic și în luna martie legăturile aeriene cu restul lumii, pentru a putea evita venirea unor bolnavi pe teritoriu.

Acum, situația în epicentrul COVID-19 s-a mai relaxat, China înregistrând zilnic acum cu mult mai puține cazuri de infectare. În acest context, un avion care aparține companiei sud-coreene low cost T’way a aterizat în cursul zilei de miercuri pe Aeroportul Internațional Tianhe de la Wuhan, cu 60 de pasageri la bord, a anunțat televiziune publică CCTV.

Imaginile îi surprindeau pe călători purtând masca de protecție, polițiștii în combinezoane integrale de protecție și cu viziere pentru controlul pasagerilor. La Wuhan au murit mii de persoane din cauza COVID-19, iar peste 80% din ei înregistrați de China pe teritoriul său. Primăria a organizat depistarea tuturor celor 11 milioane de locuitori încă de la începutul caratinării cetățenilor.

China interzice în continuare intrarea pe teritoriul său a aproape tuturor străinilor, iar persoanele care sosesc în țară se supun unor teste medicale, dar și a carantinei de 14 zile, într-un hotel, pe chetuiala lor. Metropola de 11 milioane de oameni a fost închisă din 23 ianuarie, iar virusul continuă să se transmită în interiorul comunității, deși într-un număr mult mai mic decât la începutul pandemiei.

Viața post-carantină la Wuhan

Cetățenii au fost aspru afectați de scenariul în care s-au aflat, iar la limitarea restricțiilor autorităților au rămas surprinse de cele petrecute și de noile schimbări cu care au de a face.

„Oamenii din afara orașului Wuhan sunt foarte încântați de sfârșitul limitărilor, dar noi care trăim aici am devenit de fapt cam amorțiți în toată situația”, a spus Yuan, un tânăr. „Oricine dorește să iasă afară a găsit deja o scuză pentru a face acest lucru. Cei care rămân prinși acasă s-au obișnuit cu ritmul vieții în vremea carantinei”, mai crede acesta.

  • „Singura diferență este că mai puțin de 10 la sută din populația din Wuhan purta măști în ianuarie. Acum, mai puțin de 10 la sută din populație nu mai poartă măști”.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI