Problemele nu par să se mai oprească pentru autorităţile din Wuhan. După ce zona a fost greu încercată de coronavirus în luna decembrie, un alt pericol îi paşte acum pe locuitori.
Oraşul din care a pornit în luna decembrie virusul COVID-19 face acum parte din lista oraşelor care urmăresc cu îngrijorare creşterea apelor fluviului Yangtze.
Cel mai lung fluviu din China (6.000 de kilometri) se află la un nivel de-a dreptul îngrijorător. Autorităţile chineze au anunţat că a atins a treia cea mai mai înaltă cotă din istorie la Wuhan.
Deşi inundaţiile sunt frecvente în China, Guvernul pare să fie depăşit de situaţie. Ploile înregistrate începând din iunie au inundat suprafeţe vaste din jumătatea de sud a ţării. Până acum, 141 de persoane au decedat sau au dispărut, 28.000 de case au fost avariate şi circa 38 de milioane de persoane sunt afectate în diferite grade de intemperii.
Imaginile apărute în presa internaţională au arătat scene impresionante, cu numeroase sate şi oraşe inundate şi cu echipe de salvare care se lupta din răsputeri să evacueze oameni şi animale.
Pe 12 decembrie anul trecut, Wuhan a devenit sursa unei pandemii globale de coronavirus care a infectat este peste 13 milioane de oameni și a ucis 577.933. Aproape 8 milioane de oameni s-au vindecat în întreaga lume. Cele mai afectate țări sunt SUA (3.506.448 de persoane infectate), Brazilia (1.895.555) şi India (936.368). Şi România se confruntă cu periculosul virus.
Efectele la nivel mondial ale acestei pandemii:
– instabilitatea socială și economică în mai multe părți ale lumii
– xenofobia și rasismul împotriva oamenilor de origine asiatică
răspândirea pe mediul online a dezinformării și ale unor teorii de conspirație.
Simptome:
– febra în 90% din cazuri
– oboseală
– tuse uscată
– tulburări respiratorii.
Până astăzi, 13 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.