Atacul Chinei după acuzațiile că virusul a scăpat din laboratorul din Wuhan. ”Știți de ce nu aduc dovezi?”

Atacul Chinei după acuzațiile că virusul a scăpat din laboratorul din Wuhan. ”Știți de ce nu aduc dovezi?”
Mike Pompeo, secretar de stat american. Sursa foto. Sursa foto: newyorkpost.com

Statele Unite ale Americi susțin că virusul ucigaș a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China și că probele ar fi uriașe. De cealaltă parte, autoritățile din China susțin că americanii nu au probe pentru că acestea nu există.

Atacul Chinei după acuzațiile că virusul a scăpat din laboratorul din Wuhan. ”Știți de ce nu aduc dovezi?”

Mike Pompeo, secretar de stat american, nu poate prezenta probe privind o scurgere a coronavirusului dintr-un laborator din China, pentru că acestea nu există, a transmis miercuri Beijingul, potrivit AFP.

Şeful diplomaţiei americane a spus că ar exista „probe uriaşe” că virusul ar fi pornit dintr-un laborator de virologie din Wuhan, oraşul din centrul Chinei unde au apărut primele cayuri de infectare cu coronavirus la sfârşitul anului 2019.

Wuhan, China, locul de unde americani spun că s-a scurs coronavirusul
Wuhan, China, locul de unde americani spun că s-a scurs coronavirusul. Sursa foto: cnn.com

Mike Pompeo nu poate prezenta probe

Pompeo s-a exprimat în mai multe rânduri, dar nu poate prezenta probe„, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Chinez de Externe, Hua Chunying.

Şi de ce? Deoarece nu există niciuna„, a afirmat Hua Chunying, adăugând că această chestiune a originii epidemiei de coronavirus ar trebuie lăsată pe seama experţilor ştiinţifici, şi „nu pe seama politicienilor care mint în numele nevoilor de politică internă„.

Washington pune presiune pe Beijing

De asemenea, Washingtonul şi-a mărit presiunile asupra Beijingului în ultimele săptămâni, acuzând regimul comunist că nu a reacţionat promp la apariţia epidemiei, dar și că ar fi permis scurgerea virusului de la Institutul de Virologie din Wuhan.

Există probe uriaşe că de acolo a pornit„, a declarat duminică secretarul de stat american la postul de televiziune ABC.

Chinezii consideră că declarațiile lui Mike Pompeo sunt demente

Nu este prima dată” când China pune astfel lumea în pericol din cauza „unor laboratoare care nu respectă normele„, a insistat Mike Pompeo, fără să spună dacă este de părere că noul coronavirus a fost eliberat intenţionat de autoritățile de la Beijing.

Televiziunea publică din China a spus că declarațiile lui Mike Pompeo ca fiind „demente„. Donald Trump a ameninţat la rândul său joi că va impune Beijingului noi taxe vamale punitive ca sancţiune pentru răspândirea epidemiei de coronavirus şi pentru consecinţele acesteia asupra economiei din SUA.