Ce înseamnă Poliția pentru Siguranță Școlară și cu ce se va ocupa

Ce înseamnă Poliția pentru Siguranță Școlară și cu ce se va ocupa

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că a semnat, marți, ordinul pentru înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară în cadrul Poliției Române. Această structură va avea ca obiectiv combaterea infracționalității și violenței în școli, dar și în vecinătatea acestora.

Ce înseamnă Poliția pentru Siguranță Școlară și cu ce se va ocupa

Într-un live pe Facebook, Marcel Vela se adresează tinerilor, precizând de ce anume a fost înființată structura.

”Dragi tineri, știu că auziți pe stradă, în familie, în anumite locuri, tot felul de remarci, ”pe vremea noastră se făcea școală”, ”pe vremea noastră nu se întâmplau astfel de lucruri”, și tot felul de observații care vă pun voi într-o situație delicată. Nu sunt de acord cu aceste păreri. Lumea se schimbă, este într-o perpetuă mișcare, actualele generații care sunt pe băncile școlii au tot felul de provocări și în această situație cred că noi cei maturi, adulții avem obligații cu atât mai mari, mai importante față de voi.

Ca ministru al afacerilor interne, ca tată, ca bunic, trebuie să vă asigurăm, noi, toți ceilalți, o șansă pentru avea un drum sigur în viață. Să vă dăm aripi pentru un destin protejat și să nu fie afectat de fapte antisociale sau chiar de unele infracțiuni. Pentru a veni în sprijinul vostru, am ordonat înființarea unei noi structuri, Poliția pentru siguranță școlară. O structură care vine în sprijinul vostru, al cadrelor didactice și al părinților.

Evident că această structură, la început de drum, o provocare pentru toți profesioniștii din Ministerul Afacerilor Interne, are nevoie și de voi. Pentru că știu că vă plac provocările, vă fac această provocare. Veniți cu propuneri, cu părerei, alături de noi, pentru a îmbunătăți funcționarea unei asemenea structuri. Pentru că până la urmă beneficiarii direcți sunteți voi, elevii, tinerii. Pentru a vă proteja pe voi și pentru a proteja viitorul României, împreună trebuie să facem în așa fel încât lucrurile să funcționeze. Să fim o echipă care are succes. Vă mulțumesc și așteptăm toate mesajele voastre”, a declarat Marcel Vela într-un live pe pagina de Facebook.

Din structură vor face parte 270 de polițiști

De asemenea, Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că din noua structură vor face parte 270 de polițiști.

De menționat este că Direcția pentru Siguranța Școlară va monitoriza măsurile de siguranță, infracțiunile din fiecare școală și va dispune prezența polițiștilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor și a Poliției locale pentru o bună funcționare a școlilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI