Se întâmplă acum în România. Americanii au decis deja. Se schimbă tot

Se întâmplă acum în România. Americanii au decis deja. Se schimbă tot
Se întâmplă acum în România. Americanii au decis deja. Se schimbă tot

România va fi gazda unui număr mare de soldați americani, a declarat ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. Recent, Casei Alba a decis retragerea de trupe din Germania, urmând ca o parte din aceste efective armate să fie relocate în alte țări europene membre NATO.

Ce se întâmplă acum în România. SUA au decis deja. Se schimbă totul

O parte a soldaților americani retrași din germania vor fi relocați în România. „Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică.

Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale„, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București.

O parte din soldații americani retrași din Germania, mutați în România
O parte din soldații americani retrași din Germania, mutați în România

Unde vor mai fi repoziționați soldați americani din Germania

Deși nu a făcut o legătură directă cu recenta decizie a Casei Albe privind trupele din Germania, declarația sa vine în contextul în care SUA au hotărât retragerea a nu mai ăuțin de 11.900 de militari americani din Germania. Parte dintre acești soldați vor fi repoziționați în Italia, Belgia și alte țări NATO. Anunțul a fost făcut miercuri de Mark Esper, șeful Pentagonului.

De asemenea, armata americană își va muta și cartierul general din Europa, respectiv din Germania în Belgia, la Mons. În plus, SUA vrea de asemenea să relocheze trupe în Polonia și statele baltice, dacă se ajunge la un acord cu aceste țări cu privire la statutul lor, a amintit secretarul american al Apararii.

SUA și Germania, neînțelegeri ce privesc cheltuielile pentru apărare

Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat încă din luna iunie că are în vedere o retragere parţială a trupelor americane din Germania, pe fondul unei dispute de lungă durată cu Berlinul în ceea ce privește cheltuielile pentru Apărare.

Din cei aproximativ 34.500 de militari americani în prezent staționați în Germania, circa 6.400 vor fi repatriați în SUA, în timp ce alți 5.600 vor fi relocați în alte țări NATO, a precizat Esper. În jur de 2.000 de soldați vor fi de asemenea repartizați între Italia și Belgia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI