28 mart. 2024 | 12:47

Se închid supermarketurile în weekend? Anunțul premierului Marcel Ciolacu e decisiv

News
Se închid supermarketurile în weekend? Anunțul premierului Marcel Ciolacu e decisiv
Se închid supermarketurile în weekend? Anunțul premierului Marcel Ciolacu e decisiv

Se vorbește tot mai mult despre schimbarea programului pentru toate magazinele din România, mai exact în weekend. În acest context, Marcel Ciolacu a făcut un anunț oficial joi, 28 martie. Astfel, premierul a comunicat decizia finală a Guvernului de la București.

Ce se întâmplă cu magazinele în weekend

În ultima vreme, s-a vorbit despre posibilitatea ca magazinele din România să se închidă în weekend. S-a propus scurtarea programului unităților comerciale la doar jumătate de zi, ceea ce i-a scos din minți pe micii și marii producători și proprietari de magazine.

Autoritățile au analizat această idee și astăzi au luat o decizie finală, pe care a comunicat-o oficial chiar premierul țării, Marcel Ciolacu. Prim-ministrul susține că magazinele nu pot avea un program redus fix în zilele libere ale românilor, pentru că atunci au loc cele mai mari vânzări, motiv pentru care profitul ar avea de suferit.

Marcel Ciolacu este de părere că România poate reveni la un orar restrâns, ca în pandemie, pentru că acea perioadă critică a trecut și nu trebuie să mai avem parte de un asemenea tratament. Astfel, s-a decis ca orarul magazinelor să nu aibă de suferit.

„În încheiere, vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend!

Au închis alții piețele în pandemie și au pus orar la magazine, nu mai suntem în etapa aceea!”, a spus premierul României.

Programul magazinelor nu se schimbă

Cu o zi înainte, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a abordat același subiect controversat, care a făcut ravagii în ultima vreme. Oficialul a dat asigurări că nu vor fi impuse restricții în ceea ce privește programul de funcționare a marilor supermarketuri în weekend.

Această decizie a fost luată în urma consultărilor cu retailerii români, care au protestat, pe motiv că nu vor mai avea parte de profit, în weekend fiind momentul în care românii ies la cumpărături. Atât retailerii mari, cât și cei mici au acceptat această decizie.

Consultarea nu a fost inițiată la inițiativa retailerilor, ci a fost doar un subiect de discuție în cadrul executivului. Orarul de funcționare a supermarketurilor va rămâne neschimbat, deși era luată în calcul o modificare majoră.

„Decizia este foarte clară. Nu se pune problema închiderii supermarketurilor în weekend. Am avut discuție cu retailerii mici care au și procesare, zootehnie și magazine de desfacere, cât și cu retailerii mari. Vreau să închidem acest subiect.

Nu se vor închide. Programul nu va fi modificat și magazinele vor rămâne deschise la fel ca acum”, a precizat Florin Barbu la TV.

Se plafonează tarifele RCA

Plafonarea tarifelor RCA se termina luna aceasta, la data de 31 martie. În acest context, subiectul a fost discutat din nou într-o ședință a Executivului, în urma căreia s-a stabilit că prețurile nu vor suferi nicio modificare în următoarele trei luni.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni plafonarea prețurilor în ceea ce privește poliţele RCA. Oficialul consideră că românii nu trebuie să aibă de suferit din cauza dezechilibrelor pieței, motiv pentru care plafonarea rămâne valabilă până la 30 iunie.

Vrem să combatem acest risc de creştere excesivă a preţurilor din cauza dezechilibrelor produse anterior pe această piaţă şi să dăm o mână de ajutor românilor, cum a făcut recent ASF-ul şi a redus serios asigurarea RCA în cazul transportatorilor”, a anunţat Ciolacu.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Capital.ro
Locuri de grătar de 1 mai 2024. Aici poţi face grătar fără să primeşti amendă!
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro