Se închid granițele Ungariei de la 1 septembrie. Şeful de cabinet al lui V. Orban a făcut anunțul azi

Se închid granițele Ungariei de la 1 septembrie. Şeful de cabinet al lui V. Orban a făcut anunțul azi
Se închid granițele de la 1 septembrie. Şeful de cabinet al lui Orban a făcut anunțul azi

Vecinii unguri îşi vor închide granițele pentru străini începând cu 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului de infectări cu coronavirus, De asemenea, cetățenii ungurii care se vor întoarce în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters.

Granițele se închid de la 1 septembrie. Şeful de cabinet al lui Orban a făcut anunțul

Ungaria își închide granițele pentru cetățenii străini începând cu 1 septembrie, pentru a limita răspândirea coronavirusului pe teritoriul ei, pentru cel puțin o lună de zile. Măsura ar putea fi prelungită de la 1 octombrie. Astfel, ungurii care se vor întoarce în țara lor de la 1 septembrie vor fi puși în carantină.

Astfel, potrivit sursei citate, de la 1 septembrie străinii nu vor mai putea intra în ţară decât în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar, precum şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

Ungaria își închide granițele
Ungaria își închide granițele

Cetățenii unguri care se întoc în țară, puși în carantină

În ceea ce priveşte cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a declarat că ei vor putea ieşi din carantină numai după ce vor avea două teste negative la coronavirus.

În plus, șeful de cabinet al lui Viktor Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de coronavirus vor fi în vigoare cel puţin o lună. Ungaria a avut, încă de la debutul pandemiei de coronavirus, o politică extrem de strictă, după cum menționează și site-ul oficial al MAE.

Ungaria, alte măsuri împotriva pandemiei de coronavirus

Printre altele, „la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, NU li se va permite accesul în Ungaria;

în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare. Astfel, la frontieră, vor primi un certificat roşu care atestă necesitatea carantinei şi pe care vor trebui să îl afişeze, în mod vizibil din exterior, la intarea în locuinţă”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI