Ungaria, decizie radicală pentru România. Ce se întâmplă acum la graniță

Ungaria, decizie radicală pentru România. Ce se întâmplă acum la graniță
Ungaria, decizie radicală pentru România. Ce se întâmplă acum la graniță

De la data de 1 septembrie, Ungaria își va înăspri reguile de trecere a frontierei, în condițiile în care numărul de contaminări este în creștere în țările vecine, a anunțat astăzi premierul ungar Viktor Orban la radioul de stat, anunță Reuters, citată de Agerpres.

Ungaria, decizie radicală pentru România

„Când va începe noul an şcolar, nu vom mai putea menţine sistemul de trecere a frontierei care a funcţionat în timpul verii”, a precizat Viktor Orban.

Potrivit actualelor reglementări, persoanele care se întorc în Ungaria din ţări cu rate de infectare mai mare trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, cu excepția caazului în care prezintă două teste negative pentru coronavirus.

Croaţia, de asemenea o destinaţie de vacanţă populară printre unguri, se află pe „lista verde”, fără aplicarea acestor reguli speciale. Ieri, în această ţară s-au înregistrat 255 de noi cazuri de contaminare, ce au crescut numărul total de infectări la 7.329.

De asemena, Viktor Orban nu a oferit detalii cu privire la noile restricţii. Până astăzi, Ungaria a raportat în total 5.046 de cazuri de coronavirus, dintre care 609 decese.

Ungaria, decizie radicală pentru România
Ungaria, decizie radicală pentru România

Câte cazuri de coronavirus au avut loc în țara noastră

În țara noastră, până în acest moment, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 76.355 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dar și 3.196 de decese. Până astăzi, 21 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 76.355 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 34.523 pacienți au fost declarați vindecați și 8.991 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Față de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel național, s-au înregistrat 1.392 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De asemnea, 42 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vaslui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI