Ungaria a dat clasă României. Cum a fost recompensată

Ungaria a dat clasă României. Cum a fost recompensată
Ungaria în al doilea val, dur, de coronavirus

În vreme ce în România numărul cazurilor de coronavirus sunt într-o continuă creștere, la vecinii ungari, de la începutul crizei, s-au înregistrat doar 5.000 de cazuri de persoane infectate şi ceva mai mult de 600 de morți. Astfel, UEFA a decis să recompenseze țara vecină cu un mare evenoment fotbalistic.

Ungaria dă clasă României. Cum a fost recompensată de către Europa

Ungaria stă mult mai bine în ceea ce privește epidemia de coronavirus. Încă de la începutul pandemiei, vecinii ungari nu au înregistrat decât aproximativ 5000 de cazuri de îmbolnăviri, în timp ce numărul de decese cauzate de virusul ucigaș depășește cu puțin 600 de morți.

Având în vedere că în Ungaria epidemia de coronavirus este ţinută în frâu mult mai bine, iar vieţile oamenilor au revenit la normal, forul care conduce fotbalul european consideră că această ţară merită să primească găzduirea unui eveniment de mare anvergură.

Supercupa Europei se joacă la Budapesta
Supercupa Europei se joacă la Budapesta

Supercupa Europei se va juca în Ungaria

Este vorba despre Supercupa Europei, meciul în care se confruntă câştigătoarea Ligii Campionilor şi învingătoarea din Europa League. Marele eveniment va avea loc pe 24 septembrie. Partida era programată, iniţial, pe Estádio do Dragão din Porto, pe 12 august. Partida de la vecinii ungari se va desfășura la Budapesta, pe arena Puskas Ferenc.

De asemenea, UEFA vrea să folosească evenimentul ca pe un experiment. Astfel, se ia în calcul permiterea accesului spectatorilor pe stadion, pentru prima dată după începerea pandemiei de coronavirus. Se estimează că spectatorii vor putea ocupa 30% din capacitatea stadionulu, iar o decizie oficială va fi luată în zilele următoare.

România, una dintre cele mai afectate țări de coronavirus

Țara noastră este, în prezent, una dintre cele mai afectate țări de COVID-19. Conform Grupului de Comunicare Strategicvă, ieri, 21 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 76.355 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.392 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI