Se inaugurează Podul Ciurel. Gabriela Firea dă vina pe Nicușor Dan pentru că nu a fost deschis mai repede

Se inaugurează Podul Ciurel. Gabriela Firea dă vina pe Nicușor Dan pentru că nu a fost deschis mai repede
Podul Ciurel, terminat după 9 ani! 

Circulația pe Podul Ciurel se redeschide! Primarul General al Capitalei aruncă toată vina în curtea lui Nicușor Dan pentru întârzierile aferente. Ce anunț a făcut Gabriela Firea pe rețelele de socializare?

Podul Ciurel, terminat! Proiectul a fost semnat în 2007

Pasajul Ciurel e gata! După așteptări îndelungi, bucureștenii se pot bucura acum de circulația pe podul care a dat mari bătăti de cap oficialilor. Acesta va facilita ieșirea șoferilor spre A1. Proiectul a fost semnat în anul 2007, în 2010 au început lucrările efective, iar abia în septembrie a lui 2020 a fost finalizat. Ionuț Ciurea, de la Asociația Pro Infrastructura, a precizat în anul 2019 că nu sunt șanse deloc mari să fie gata în momentul acela dacă nu se va schimba ceva radical. Și a avut dreptate!

„E nevoie de multe lucruri, dar în principal vorbim de expropieri şi relocările de utilităţi, iar banii au fost foarte puţini încă de la început”, a spus sursa citată.

Lucrările trebiau să fie gata în trei ani, dar au fost blocate din cauza unor probleme juridice, ulterior deblocate, moment în care s-a promis că în anul 2017 Podul Ciurel va fi gata. Între timp, termenul a tot fost amânat. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei:

„Când l-am preluat în 2016, era făcut doar 16 %. S-au făcut eforturi pentru recuperarea întârzierilor cu siguranţă, până la finalul anului viitor, acest obiectiv foarte important va fi finalizat”.

Circulația pe Podul Ciurel va fi deschisă
Circulația pe Podul Ciurel va fi deschisă

„Circulăm din păcate doar între Splai şi Virtuţii, pentru că acest nod face parte dintr-un proiect mai mare, un bulevard de 8 km care ar trebui să conecteze zona Splai – Virtuţii de A1. Iar despre această continuare încă nu avem o decizie clară a primăriei”
Ionuț Ciurea, Asociația Pro Infrastructura

Podul Ciurel e gata!
Podul Ciurel e gata!

Gabriela Firea dă vina pe Nicușor Dan

„Blocajul creat de Nicușor Dan, asociația sa și familia Daneș a cauzat Primăriei Capitalei pierderi de aproape 10 milioane de euro, sume care au fost solicitate de constructor în baza prevederilor contractuale. Proiectul a costat în final 50 de milioane de euro, deși ar fi trebuit să coste doar 40.
Concret, proiectul Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada A1 a fost inițiat de Primăria Capitalei încă din anul 2006, când această lucrare a fost declarată de utilitate publică de către CGMB. Lucrările efective au început în anul 2010, dar s-au oprit la scurt timp, pentru că familia Daneș, împreună cu asociația și susținută de domnul Nicușor Dan, au dat în judecată Primăria de mai multe ori, sub diferite pretexte, pentru ca podul Ciurel să nu se construiască”
Gabriela Firea (Sursa: Facebook.com)

Sâmbătă deschidem Podul Ciurel, cea mai mare lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în Capitală. Azi…

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 17 septembrie 2020