Se întâmplă sâmbătă, 19 septembrie, în București! Gabriela Firea a făcut anunțul mult așteptat acum

Se întâmplă sâmbătă, 19 septembrie, în București! Gabriela Firea a făcut anunțul mult așteptat acum
Gabriela Firea a făcut anunțul mult așteptat

Joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că a fost finalizat un proiect început în anul 2010, și care avea ca termen de finalizare decembrie 2014.

Gabriela Firea a făcut anunțul. Se întâmplă sâmbătă

Gabriela Firea a anunțat că, lucrările la Pasajul Ciurel au fost finalizate. Sâmbătă 19 septembrie va fi deschisă circulația pe pod. Inaugurarea acestui pasaj vine cu o întârziere de peste șase ani.

”Vă anunț cu mare bucurie că s-a finalizat cea mai mare lucrare de infrastructură din țară, Podul Ciurel – Nod Virtuții, dar sunt datoare să vă spun și pierderile pe care le suferă bucureștenii, veți vedea cine a blocat acest proiect care ar fi trebuit să fie gata acum mulți ani, un proiect demarat acum 14 ani care a fost blocat în instanță 10 ani. În afară de pierderea acestui timp atât de prețios pentru cetățeni și cei care tranzitează capitala, este vorba și despre pierderi financiare fiindcă s-au pierdut în plus aproape 10 milioane de euro constructorilor care nu puteau lucra sau lucrau cu încetinitorul din cauza acestor procese. Abia de 4 ani de zile s-a putut lucra consecvent. Sâmbătă se deschide circulația”, a declarat primarul Gabriela Firea într-o intervenție pe Facebook.

Pasajul Ciurel în construcție
Se întâmplă sâmbătă, 19 septembrie

Cine este vinovat pentru întârzieri

Gabriela Firea susține că vinovat pentru întârzieri este un cetățean care a încercat să blocheze podul în instanță deoarece construcția era extrem de aproape de casa lui. De asemenea primarul Capitalei mai spune că cetățeanul cu pricina este prieten cu Nicușor Dan și unul dintre fondatorii asociației Salvați Bucureștiul.

”Întârzierile nu sunt cauzate de birocrație, de constructori privați care nu și-au făcut treaba, de primari care nu au fost energici și implicați. În momentul în care am preluat fotoliul de primar general, doar 10% din acest proiect era realizat.

90% s-a realizat în acești 4 ani. În proximitatea podului Ciurel se află o casă. Este și acum acolo, o casă denumită casa roz, evaluată la aproape 1 milion de euro, cu un buncăr antiatomic, care este proprietatea unui fost fondator al Asociației Salvați Bucureștiul, un coleg și prieten al domnului Nicușor Dan, este domnul Daneș. Dumnealui, împreună cu asociația și susținut de dl. Nicușor Dan au dat în judecată PMB de mai multe ori pentru ca podul Ciurel să nu se construiască.

Au solicitat întâi să se desființeze autorizația de construire, nu au reușit dar s-au pierdut niște ani, au solicitat apoi să se anuleze în instanță PUZ-ul de Sector 6, nu au reușit, dar s-au pierdut niște ani. Un proiect care trebuie să se finalizeze în 2-3 ani s-a terminat în 14 ani”, a mai spus Gabriela Firea, potrivit Hotnews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI