Gabriela Firea a făcut anunțul acum! Ce se întâmplă cu Podul Ciurel: ”În premieră”

Gabriela Firea a făcut anunțul acum! Ce se întâmplă cu Podul Ciurel: ”În premieră”
Gabriela Firea a făcut anunțul acum! Ce se întâmplă cu Podul Ciurel: ”În premieră”

Gabriela Firea, Primarul general al Capitalei, a anunțat că Podul Ciurel este ”aproape gata” și urmează a fi dat în folosință până la începutul anului școlar: „Acum avem un pod foarte frumos, european”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a făcut anunțul acum!

”În premieră, facem legătura între Nordul şi Sudul Capitalei, prin şantierele deschise şi prin lucrările deja finalizate! Era minunat să avem Centura ocolitoare, dar aceasta este, încă, un obiectiv guvernamental neîndeplinit! Şi nici nu au acceptat să o transfere la Primărie, pentru a o finaliza. Orgolii mărunte de politicieni care nu pun oamenii pe primul loc!”, a susținut Gabriela Firea, într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Aceasta mai susţine că „de patru ani, Bucureştiul nu mai bate pasul pe loc” şi că „Prea multă vreme şantierele au fost îngheţate şi lucrările executate în ritm de melc de doar două-trei firme de casă”.

În atare context, Gabriela Firea anunță că a finalizat toate proiectele mari găsite blocate acum patru ani.

„Pe podul de la Nicolae Grigorescu se circulă deja, iar celebrul Pod Ciurel va fi dat în folosinţă până la începerea şcolilor”, adaugă primarul general.   Gabriela Firea a postat şi pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care vorbeşte despre aceste proiecte.   „Podul Ciurel este aproape gata în acest moment, la el se lucra de mulţi ani, (…) la momentul când am ajuns la Primărie acolo era de asemenea un blocaj uriaş, nu se întâmpla nimic. Acum avem un pod foarte frumos, european, care va fi dat în circulaţie în momentul în care încep şi şcolile, deci în septembrie”, a precizat Gabriela Firea.

Se fac ultimele testări

De asemenea, un consilier al primarului General a explicat că în zona Podul Ciurel – Nodul Virtuţii lucrările s-au terminat, iar acum se fac testări şi ultimele retuşuri pentru a putea fi dat în folosinţă. Acesta a spus că în urmă cu patru ani acolo exista un singur pilon şi că nu exista finanţare. El a mai afirmat că se vor începe şi lucrările pentru etapa a doua, respectiv Nodul Virtuţii – Şoseaua Uverturii.

Gabriela Firea mai menţionează că au fost deschise şantiere noi, unele dintre obiective fiind terminate deja în scurt timp.

„Noua şosea Fabrica de Glucoză e un ajutor real pentru şoferi. Aşa va fi şi Pasajul de la Doamna Ghica sau lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Suntem un oraş cu aproape 4 milioane de locuitori şi principalul punct de afaceri al ţării. Infrastructura trebuie să se dezvolte, chiar dacă Bucureştiul primeşte un procent infim din câţi bani produce pentru bugetul ţării. Ştim ce avem de făcut în continuare! Vom munci! Împreună cu echipa din Primăria Capitalei am gândit zeci de proiecte: drumuri noi, pasaje şi poduri, lărgire de străzi existente. Vă asigur că nu vor rămâne doar poze, machete sau hârtii aruncate într-un sertar”, susţine Gabriela Firea.

De menționat este că în decembrie 2019, Primăria Capitalei anunţa că efectuarea primei etape a proiectului „Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuţii” se apropie de final, iar „în primăvara anului viitor” bucureştenii vor circula și pe Podul Ciurel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI