Se deschid restaurantele în România?! Ședință de urgență a Guvernului. Ce se întâmplă

Se deschid restaurantele în România?! Ședință de urgență a Guvernului. Ce se întâmplă
Se deschid restaurantele în România?! Ședință de urgență a Guvernului. Ce se întâmplă

Ludovic Orban, premierul României, a declarat că, astăzi, va avea o întrevedere cu miniştrii Sănătăţii, Economiei şi Internelor, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţii HoReCa. Scopul este de a pregăti deschiderea restaurantelor, care va avea loc când condiţiile epidemiologice o va permite.

Se deschid restaurantele în România?! Ședință de urgență a Guvernului în acest sens

Ludovic Orban se găsește joi cu mai mulți miniștrii, precum și cu reprezentanții HoReCa,  pentru a discuta despre redeschiderea restaurantelor. Potrivit premierului, deschiderea restaurantelor se va face când situația epidemiologică va permite.

Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive (…) Mâine, o să am o şedinţă cu domnul ministru Tătaru, cu domnul ministru Vela şi cu domnul ministru Popescu şi vom invita reprezentaţii HoReCa la discuţii, pentru a pregăti reglementarea privind deschiderea restaurantelor, care, evident, o vom hotărî când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite şi există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului din cauza nerespectării acestor reguli„, a spus Ludovic Orban.

Autoritățile intensifică controalele la agenții economici
Autoritățile intensifică controalele la agenții economici

Se intensifică controalele la agenții economici

De asemenea, premierul a spus că se vor face controale şi se vor da amenzi dacă regulile nu vor fi respectate la terase şi localuri publice. În plus, controalele vor fi făcute de către mai multe instituţii cu rol de control.

„Este suficient să te duci pe plajă, să te duci pe terasă, într-un în loc public şi să vezi că foarte mulţi nu respectă regulile. În condiţiile acestea, evident că a crescut numărul de cazuri şi este evident că trebuie să mobilizăm din nou toate autorităţile care au atribuţii de control, pentru a începe să dea amenzi, pentru a impune conformarea agenţilor economici, conformarea cetăţenilor la respectarea regulilor. Asta nu o facem că vrem noi, o facem pentru că pur şi simplu este obligatorie pentru protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor. Trebuie date amenzi, dacă nu se respectă regulile (…) Vă spun sincer, până acum am mizat pe implicarea actorilor instituţionali şi a companiilor, pentru că nu putem noi controla toate terasele de exemplu, nu putem controla toate magazinele din România. Nu avem cum şi atunci este normal să fie cointeresaţi toţi actorii economici în respectarea acestor reguli„, a declarat Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI