Ultima oră. Ludovic Orban, schimbare radicală. Când se vor redeschide, de fapt, restaurantele

Ultima oră. Ludovic Orban, schimbare radicală. Când se vor redeschide, de fapt, restaurantele: "

Ludovic Orban a promis că va avea discuții cu miniştrii Sănătăţii, Economiei şi Internelor, la care vor participa şi reprezentanţii HoReCa, pentru a discuta despre deschiderea restaurantelor. Premierul avertizează proprietarii de restaurant că acestea îşi vor relua activitatea, doar atunci când condițiile epidemiologice o vor permite, dar și dacă se vor respecta măsurile de prevenție a transmiterii virsului.

Tot mai multe terase nu respectă regulile stabilite

Într-o intervenție la TVR, Ludovic Orban a analizat situația actuală și a ajuns la concluzia că oamenii nu se confruntă cu foarte multe restricții, rămânând pe listă deschiderea a câteva dintre centrele de interes ale oamenilor, precum cinematografele, competițiile sportive și sălile de spectacol.

În urma ședinței progrmată cu reprezentanții HoReCa se vor decide condițiile și planul de bătaie pentru a putea fi redeschise restaurantele. Cu toate acestea, Ludovic Orban a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla doar atunci când condițiile epidemiologice vor permite acest lucru, în siguranță.

Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive. Mâine, o să am o şedinţă cu domnul ministru Tătaru, cu domnul ministru Vela şi cu domnul ministru Popescu şi vom invita reprezentaţii HoReCa la discuţii, pentru a pregăti reglementarea privind deschiderea restaurantelor, care, evident, o vom hotărî când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite şi există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului din cauza nerespectării acestor reguli”, a declarat premierul Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI