Se dau între 1.000 și 3.000 de euro pentru români. Ce persoane cu probleme de sănătate vor primi banii

Se dau între 1.000 și 3.000 de euro pentru români. Ce persoane cu probleme de sănătate vor primi banii

În sfârşit, o veste bună pentru persoanele cu aceste probleme de sănătate! Se dau de la stat între 1.000 și 3.000 de euro pentru români.

Se dau bani pentru aceşti români

Deputatul PSD Corneliu Buicu a propus un proiect de lege prin care să ajute persoanele cu handicap vizual să-şi poată cumpăra aparate care să le să suplinească absența vederii. Este vorba despre sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de euro de care ar putea beneficia peste 90.000 de români.

„Persoanele cu handicap vizual pot beneficia, în funcţie de gradul de handicap, o dată la cinci ani, de decontarea achiziţionării de tehnologii asistive şi de acces, în următoarele cuantumuri: a) persoanele cu handicap vizual grav: maximum 3.000 euro; b) persoanele cu handicap accentuat: maximum 2.000 euro; c) persoanele cu handicap mediu: maximum 1.000 euro”, scrie în proiectul de lege înregistrat deja în Parlament.

Se dau între 1.000 și 3.000 de euro pentru români. Ce persoane cu probleme de sănătate vor primi banii
Deputatul PSD Corneliu Buicu. Se dau între 1.000 și 3.000 de euro pentru români. Ce persoane cu probleme de sănătate vor primi banii

94.000 de români ar putea beneficia de bani

Inițiatorul proiectului a explicat că în alte state din Uniunea Europeană persoanele cu aceste probleme de sănătate primesc ajutoare financiare substanţiale, în timp ce România nu are nicio lege privind acest aspect.

„Conform statisticilor oficiale în România trăiesc peste 94.000 de persoane cu handicap vizual grav, accentuat său mediu. Aceşti oameni au imperativă nevoie de sprijin tehnologic specific pentru a putea suplini absenta parţială sau totală a vederii. Din păcate însă în România, spre deosebire de toate celelalte state din Uniunea Europeană, persoanele cu handicap vizual nu beneficiază de sprijin din partea statului la achiziţionarea de echipamente care să le permită autonomia personală, viaţa independentă, accesul la educaţie şi încadrarea în muncă.

Astfel, prin Casă Naţională de Asigurări de Sănătate, deficienţii de vedere, spre deosebire de persoanele cu alte dizabilităţi, nu beneficiază de niciun echipament specific, în afara implantului de cristalin, motiv pentru se impune un act normativ distinct”, a mai spus acesta, conform stiripesurse.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI