Odată anunțat programul „Sprijin pentru România”, au fost alocate sume pentru mai multe categorii. Printre cei vizați de aceste ajutoare sunt și un număr de aproximativ 250.000 de elevi din toată țara, dar în anumite condiții. De altfel, Marcel Boloş, ministrul interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, este cel care anunța și sumele alocate acestui număr de elevi, și anume câte 500 de lei.
La nivel guvernamental a fost inițiat acest program, „Sprijin pentru România”, menit să aducă un pachet de măsuri de într-ajutorare pentru cei afectați de pandemie și, cum ar fi cei din HoReCa, dar și pentru cei cu venituri extrem de mici, vorbind aici de pensionari care încasează pensii sub 1.500 de lei, dar și cei intrați în șomaj tehnic.
În cadrul acestui program au fost incluse sume și pentru cel puțin 250.000 de elevi care provin din familii sărace, pentru care, anunță Marcel Boloş, ministrul interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, că au fost deja virate cel puțin 122 de milioane de lei chiar astăzi.
„S-a operaţionalizat una dintre măsurile cuprinse în programul Sprijin pentru România. Este vorba despre elevii care provin din familii sărace, unui număr de 246.000 de elevi astăzi le intră pe card suma de 500 de lei, echivalentul a trei rate lunare care au fost precizate în program”, a declarat Marcel Boloş la finalul şedinţei de Guvern de joi, conform Mediafax.
Același Marcel Boloş a mai anunțat astăzi că deja peste 1,1 milioane de pachete alimentare au fost pregătite pentru familiile nevoiașe pentru perioada de Paște, parte din ele ajungând deja la beneficiari, și nume persoanele defavorizate.
„Pachetul acesta de măsuri continuă şi cu programul pentru persoanele defavorizate, respectiv 1.188.000 de pachete alimentare au fost distribuite înainte de Paşti, în echivalentul a 170 de lei.
Este vorba de vechea măsură pe care o derulăm cu finanţare din fonduri europene”, a adăugat ministrul Marcel Boloş.
Întregul pachet este de fapt un pachet de măsuri economico-sociale denumit „Sprijin pentru România”, estimat la 17,3 miliarde de lei, care va intra în vigoare de la 1 mai a.c., pentru a ajuta gospodăriile cu venituri mici și firmele afectate de creșterea prețurilor și de războiul din Ucraina. Proiectul a fost anunțat de către premierul român Nicolae Ciucă și susținut de toți membrii coaliției de guvernare, PNL, PSD și UDMR.
Parte din costul financiar al pachetului, și anume 52%, va fi finanțat din fondurile de coeziune alocate de Uniunea Europeană pentru cadrul financiar multianual 2014-2020, dar care nu au fost încă cheltuite.